Rijnstate

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.
Vaatchirurg Michel Reijnen met patiënte in het vaatlab

Spataderen: 'MOCA is de meest patiëntvriendelijke behandeling'

Dat de behandeling van spataderen de afgelopen vijftig jaar een hele ontwikkeling heeft doorgemaakt, daar kan Alie van Aken (82) over meepraten. De Huissense heeft aanleg voor spataderen en is in haar leven zeven keer behandeld aan spataderen. De laatste keer was in september van dit jaar, toen de vaatchirurg in Rijnstate Velp de ader dichtmaakte via mechanochemische endoveneuze ablatie (MOCA, ook wel bekend als ClariVein). Rijnstate deed de afgelopen jaren onderzoek naar deze methode. “Dit was de meest patiëntvriendelijke behandeling die ik heb meegemaakt. Ik heb helemaal geen pijn gehad.”  

Lees meer

Ziekte van Dupuytren: ‘Ik kan weer voorzichtig beginnen met wielrennen’

Door de ziekte van Dupuytren kan Ouke Pijl (63) de pink en ringvinger van zijn rechterhand steeds minder goed buigen. Dat beperkt hem in zijn dagelijks leven en in wielrennen, zijn grootste hobby. In Rijnstate wordt hij aan zijn hand geopereerd. Hij vertelt over zijn behandeling en het herstel: “Ik kan de hand weer goed gebruiken en langzaam aan kan ik ook het fietsen weer oppakken.” 

Lees meer

'Veilige zorg in je eigen omgeving. Echt superfijn!’

Dankzij thuisbehandeling mocht baby Jaxx eerder uit het ziekenhuis. Voor zijn ouders Gabi Georgieva (26 jaar) en Rick Gerritsen (27 jaar) uit Renkum was het fijn dat Jaxx zijn antibioticakuur thuis kon afmaken. Maar het was ook spannend. Gabi: “We wilden er eerst zeker van zijn dat het veilig was om naar huis te gaan.”

Lees meer

"Dankzij topspecialisten koos ik voor de beste behandeling"

Een blaasontsteking. Dat was het eerste waar Bart Hunik (36) aan dacht toen hij bloed plaste. Zijn huisarts dacht hetzelfde. Maar er werd geen ontsteking gevonden. In Rijnstate volgden daarom verdere onderzoeken, wat uiteindelijke leidde tot een heel andere diagnose, blaaskanker. “Ik bleek een spierinvasieve tumor te hebben, dat is de meest agressieve vorm van kanker. Pas achteraf realiseerde ik me dat de arts die me die uitslag vertelde, zo geschrokken had gekeken. Dit komt op mijn leeftijd bijna nooit voor.”

Lees meer
Mevrouw Verheijden en haar man wandelen in het bos

‘Geriater gaf uiteindelijk groen licht om te opereren’

Begin maart werd bij Jetty Verheijke (82) darmkanker geconstateerd. Ondanks haar hoge leeftijd durfden de chirurg en oncoloog het toch aan haar te opereren. Dat gebeurde echter pas nadat de geriater en mevrouw Verheijke zelf groen licht hadden gegeven. “Mijn fitheid en positieve karakter gaven de doorslag.”

Lees meer
Patiënt Susanne Willems en zorgverlener

“Ideaal, alle spoedzorg onder één dak”

Bij Rijnstate lopen we graag voorop. Zeker als het gaat om zorg waar spoed bij is. Op onze hoofdlocatie in Arnhem kunt u 24/7 terecht voor spoedzorg. Sinds het begin van 2019 zitten huisartsenpost en Spoedeisende Hulp naast elkaar onder één dak, met een gezamenlijke ontvangstbalie en wachtruimte. Zo bent u bij spoed in avond, nacht of weekend meteen op de juiste plek.  Susanne Willems (48) is er blij mee. Zij moest eerder met haar zoontje naar twee verschillende locaties.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: