Rijnstate

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.

‘Door Mijn Rijnstate heb ik meer regie op mijn ziekte'

Sinds haar elfde heeft Maree de Randamie (40) uit Arnhem de ziekte van Crohn, een ontstekingsziekte van de darmen. Ze heeft een drukke baan en maakte voor corona opdook graag verre reizen. Om haar leven zo veel mogelijk te kunnen leven zoals ze wil, is het belangrijk dat ze haar ziekte zo goed mogelijk begrijpt, beschrijft ze in dit blog. En ook hoe ons patiëntenportaal Mijn Rijnstate daarbij helpt.

Lees meer

'Dankzij immunotherapie heb ik weer levensenergie'

Het is een donderdagochtend in oktober en de media berichten over het coronavirus dat een tweede opleving beleeft in Nederland. Nigel Burgess (57) zit in zijn eigen huiskamer en krijgt immunotherapie thuis. Hij is ongeneeslijk ziek door nierkanker. “Voordat ik ziek werd, had ik nooit van immunotherapie gehoord”, bekent hij. “Het eerste waar je aan denkt bij kanker is toch chemotherapie.’

Lees meer

Bart (37): ‘Het zijn echt onze kinderen’ - Wat een spermadonor kan betekenen voor een gezin

Een gezin met minstens twee kinderen die samen oud kunnen worden, zomervakanties op de camping, hun eigen normen en waarden doorgeven. Dat was het plaatje dat Bart (37) en Maartje (40) uit Venlo voor ogen hadden. Dik een jaar waren ze getrouwd toen ze het nieuws te horen kregen dat ze nooit samen kinderen konden krijgen. Na een lange weg kregen ze een dochter en een zoon via een spermadonor. Wat heeft dit betekend voor hun leven? “Een groter geschenk is niet mogelijk. Zonder donor had ons leven er heel anders uitgezien.”

Lees meer
Naomi en Roel Verwijst met zoontje Cas in de couveuse

Te vroeg geboren baby: “We krijgen steeds meer vertrouwen voor thuis”

Als je baby is geboren, wil je natuurlijk bij je kindje zijn. Maar wat als je baby te vroeg wordt geboren en zorg nodig heeft? Tot juni van dit jaar lag de baby in Rijnstate Arnhem in dat geval op een aparte zaal. In de gezinskamers van ons nieuwe Centrum voor Vrouw en Kind kan het allebei: ouders en kind blijven samen, ook als de baby in de couveuse ligt of de moeder zorg nodig heeft. Dat heeft veel voordelen, merken ouders Naomi (35) en Roel (36) Verwijst: “We kunnen elk moment zien en horen hoe het met Cas gaat.”

Lees meer
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Patiënt na peniskanker: ‘Ik voel me weer gezond’

Het begon met een plekje op zijn penis, dat Johan zes jaar geleden ontdekte. Sinds die tijd is Johan (65) twee keer geopereerd aan peniskanker. Hoewel hij er makkelijk over praat, vertelt hij toch liever anoniem (Johan is niet zijn echte voornaam) zijn verhaal. "Ik heb geluk gehad”, blikt hij terug. “Ik heb altijd de instelling gehad ‘als het gerepareerd is, ben ik weer de oude'. Zo is het ook; ik voel me nu weer gezond.”

Lees meer

Mijn Rijnstate: 'Met Mijn Rijnstate heb ik meer zicht op mijn gezondheid’

Inzage in je eigen gegevens, afspraken maken en online vragen kunnen stellen aan een arts. Edy Jakobs (74) uit Elst kan de nieuwe mogelijkheden van het patiëntenportaal Mijn Rijnstate van harte aanbevelen, ook aan ouderen. “Door het patiëntenportaal krijg je meer zicht op je eigen gezondheidssituatie. Ik zoek veel op, zoals uitslagen van onderzoek en ik lees bijvoorbeeld de brieven die mijn arts aan mijn huisarts stuurt.”

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: