1. Patiëntervaringen
Rijnstate

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.

Immunotherapie thuis: ‘Tijdens de thuisinfusies werk ik gewoon lekker door'

Acht jaar geleden werd Ingrid van Berkel (59) uit Ellecom voor longkanker behandeld. En met succes, zo leek het. Maar zeven jaar later was de kanker terug en helaas niet meer te genezen. Wel krijgt ze immunotherapiebehandelingen om de kanker te vertragen. Voor dit laatste hoeft ze tegenwoordig niet meer elke veertien dagen naar het ziekenhuis.

Lees meer
Patiënt Jaap van der Spek stapt op zijn fiets

Prostaatkanker: 'Voor mij was de keuze voor deze operatie makkelijk'

Drie maanden na zijn operatie blikt Jaap van der Spek (69) uit Veenendaal terug. Hij is in Rijnstate geopereerd vanwege prostaatkanker. Het voor- en natraject onderging hij in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Zijn prostaat is verwijderd met behulp van de operatierobot ‘Da Vinci’.

Lees meer
Jan Rutten op de golfbaan

Nieuwe operatietechniek: 'Mijn been doet geen pijn meer'

Hij kreeg pijn in zijn benen bij het lopen en had geen gevoel meer in zijn voeten. Jan Rutten (77) uit Groesbeek heeft al jarenlang last van ernstige slagaderverkalking in zijn benen (etalagebenen). Als een van de eerste patiënten is hij bij Rijnstate geholpen met een nieuwe operatietechniek. Hierdoor kan hij golf blijven spelen.

Lees meer
Jeffrey Cousijnse op de bedfiets

Binnenkort geen dialyse meer nodig door nier tweelingbroer

Sinds 28 december 2017 moet Jeffrey Cousijnse (28) uit Zevenaar drie keer in de week dialyseren. Zijn nieren functioneren helemaal niet meer. Tijdens een dialysebehandeling worden de afvalstoffen en het teveel aan zouten en vocht uit het lichaam verwijderd. Gelukkig hoeft het dialyseren niet voor al te lange tijd: “Mijn tweelingbroer wil een van zijn nieren afstaan.”

Lees meer
Marlous Scholten vroeggeboorte

Vroeggeboorte: ‘Jens is een vrolijk mannetje en ontwikkelt zich heel goed’

Na een zwangerschap van slechts 30 weken en één dag beviel Marlous Scholten (28) op 9 maart 2017 van Jens. Door een zwangerschapsvergiftiging werd het jongetje tien weken te vroeg geboren. Beiden kenden een moeilijke start, maar kwamen er uiteindelijk goed doorheen.

Lees meer
Zwangere Linda Wernsen-Nijmeijer

Twee keer zwanger na operatie endometriose: ‘We zijn een happy IVF-koppel’

In 2012 trouwde Linda Wernsen-Nijmeijer met haar man Henk. De twee hadden een kinderwens en hoopten snel zwanger te worden. Een jaar lang probeerden ze het op een natuurlijke manier, maar zonder resultaat. “Volgens de huisarts was Henk verminderd vruchtbaar. Maar uiteindelijk bleek het aan mij te liggen.” In november 2013 werd in Rijnstate bij Linda de diagnose endometriose gesteld.

Lees meer