1. Patiëntervaringen
Rijnstate

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.
Niels Giezelaar en zoon in tuin

Neurostimulator: 'Zo blij dat ik de dagelijkse dingen weer kan'

Wat gebeurt er met je als je voortdurend pijn hebt? "Je wordt er vooral chagrijnig van", vertelt Niels Giezenaar (34) uit Zevenaar. "Ik ben van mezelf heel positief ingesteld, maar alles wordt negatief. Op het dieptepunt zag ik het leven niet meer zitten.”

Lees meer
Linda Stevens - Marcel Stam - Jeroen Rütter

Borstkanker: ‘Overleg met het hele behandelteam is geruststellend’

Linda Stevens-Jongkind (47) krijgt in 2016 te maken met een agressieve vorm van borstkanker. Om het beste behandelplan voor haar vast te stellen, zit ze twee keer samen met een chirurg, internist-oncoloog en radiotherapeut om tafel. “Ik vind het prettig om met het hele team bij elkaar te zitten en vragen te kunnen stellen aan elke specialist.”

Lees meer
Hart

Een hartstilstand: ‘Dankzij mijn ICD kan ik verder leven’

Heleen Feikema (52) is hartfunctielaborante bij Rijnstate en heeft al jaren hartproblemen. Na een hartstilstand in 2015 wordt ze gereanimeerd door haar zoon en krijgt ze een implanteerbare cardioverter defibrillator (ICD), een klein apparaat dat haar hart een schok geeft als het stilstaat. In maart 2016 redt de ICD haar leven. “Tot mijn grote verbazing kan ik er goed mee omgaan dat mijn hart elk moment weer stil kan staan.”

Lees meer
Astrid Gruis - hartinfarct.jpg

Na een hartinfarct: ‘Zorg ervoor dat je energie niet opraakt’

Astrid Gruis (50) werkt sinds 2015 als zorgassistente op de Eerste Harthulp en Hartbewaking bij Rijnstate. Ze neemt een hoop werk uit handen van de verpleegkundigen zodat zij hun werk goed kunnen doen. Als Astrid in november 2016 een hartinfarct krijgt, maakt ze ook als patiënt kennis met de afdeling. Een heftige ervaring, ook door het lange herstel: “Ik moet mijn conditie vanaf nul opbouwen en ervoor zorgen dat mijn energie niet op raakt.”

Lees meer
Jacob Lap en Petra Kaijser - dialyse

World Kidney Day: ‘Dankzij dialyse kan ik weer lopen’

Op 9 maart 2017, tijdens World Kidney Day, namen we een kijkje op de dialyseafdeling. Jacob Lap (73) ligt op dat moment aan het dialyseapparaat. Hij wil ons graag vertellen hoe hij dit ervaart als nierpatiënt. Hartproblemen hebben ervoor gezorgd dat zijn nieren niet meer goed konden functioneren. Daardoor hield hij zoveel vocht vast dat hij vorig jaar bijna niet meer kon lopen.

Lees meer
Gerrit Das en Jacques Voskuilen

Palliatieve zorg: ‘Ik ben Gerrit en ziek en niet de zieke Gerrit’

Gerrit Das heeft kanker en is niet meer te genezen. Jacques Voskuilen is verpleegkundig specialist bij het Centrum voor Ondersteunende en Palliatieve Zorg in Rijnstate. In korte tijd hebben beide mannen elkaar leren kennen. Zoals Gerrit het verwoordt: “Ik ervaar de emotionele en praktische ondersteuning van Jacques als meer dan waardevol.”

Lees meer