1. Patiëntervaringen
Rijnstate

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.
Karin - Mijn Rijnstate

“Mijn Rijnstate is een uitkomst"

De Arnhemse Karin (61) komt al zo’n twintig jaar in Rijnstate. Tegen wil en dank is ze er kind aan huis: elke maand heeft ze wel een afspraak. Ze is erg betrokken bij haar eigen zorg en is graag goed op de hoogte. De beveiligde website Mijn Rijnstate vindt ze dan ook een uitkomst.

Lees meer

Een dansers-knie: ‘De dokters van Rijnstate komen soms letterlijk op de dansvloer'

Marita Schwanke (19 jaar) is tweedejaars student aan de ArtEZ Academie voor Theater & Dans in Arnhem. Al van jongsaf aan droomt zij ervan om professioneel danser te worden. Door een knieblessure dreigde zij die droom te moeten opgeven.

Lees meer

Schildklierkanker: 'Ik kan voor alle behandelingen in Rijnstate terecht'

Bij Johan Schurink werd in december 2012 schildklierkanker ontdekt. Een MRI-scan toonde bij de 74-jarige Arnhemmer uitzaaiingen in de wervelkolom en heup aan. “Ik werd direct aan mijn rug geopereerd om een dwarslaesie te voorkomen.”

Lees meer
Theo Kluitman

Operatie posttrombotisch syndroom: 'Ik kan weer lopen, fietsen en tuinieren'

Zijn linkerbeen was altijd de graadmeter hoe ver hij kon gaan. Theo Kluitman (68) uit Kilder kon na trombose in zijn lies niet ver meer lopen en fietsen. Zijn trombose werd chronisch. Een operatie bij Rijnstate bood uitkomst. 

Lees meer

Immunotherapie thuis: ‘Tijdens de thuisbehandeling werk ik gewoon lekker door'

Acht jaar geleden werd Ingrid van Berkel (60) uit Ellecom voor longkanker behandeld. En met succes, zo leek het. Maar zeven jaar later was de kanker terug en helaas niet meer te genezen. Wel krijgt ze immunotherapiebehandelingen om de kanker te vertragen. Voor dit laatste hoeft ze tegenwoordig niet meer elke veertien dagen naar het ziekenhuis.

Lees meer
Patiënt Jaap van der Spek stapt op zijn fiets

Prostaatkanker: 'Voor mij was de keuze voor deze operatie makkelijk'

Drie maanden na zijn operatie blikt Jaap van der Spek (69) uit Veenendaal terug. Hij is in Rijnstate geopereerd vanwege prostaatkanker. Het voor- en natraject onderging hij in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Zijn prostaat is verwijderd met behulp van de operatierobot ‘Da Vinci’.

Lees meer