Rijnstate

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.

Bart (37): ‘Het zijn echt onze kinderen’ - Wat een spermadonor kan betekenen voor een gezin

Een gezin met minstens twee kinderen die samen oud kunnen worden, zomervakanties op de camping, hun eigen normen en waarden doorgeven. Dat was het plaatje dat Bart (37) en Maartje (40) uit Venlo voor ogen hadden. Dik een jaar waren ze getrouwd toen ze het nieuws te horen kregen dat ze nooit samen kinderen konden krijgen. Na een lange weg kregen ze een dochter en een zoon via een spermadonor. Wat heeft dit betekend voor hun leven? “Een groter geschenk is niet mogelijk. Zonder donor had ons leven er heel anders uitgezien.”

Lees meer
Naomi en Roel Verwijst met zoontje Cas in de couveuse

Te vroeg geboren baby: “We krijgen steeds meer vertrouwen voor thuis”

Als je baby is geboren, wil je natuurlijk bij je kindje zijn. Maar wat als je baby te vroeg wordt geboren en zorg nodig heeft? Tot juni van dit jaar lag de baby in Rijnstate Arnhem in dat geval op een aparte zaal. In de gezinskamers van ons nieuwe Centrum voor Vrouw en Kind kan het allebei: ouders en kind blijven samen, ook als de baby in de couveuse ligt of de moeder zorg nodig heeft. Dat heeft veel voordelen, merken ouders Naomi (35) en Roel (36) Verwijst: “We kunnen elk moment zien en horen hoe het met Cas gaat.”

Lees meer
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Patiënt na peniskanker: ‘Ik voel me weer gezond’

Het begon met een plekje op zijn penis, dat Johan zes jaar geleden ontdekte. Sinds die tijd is Johan (65) twee keer geopereerd aan peniskanker. Hoewel hij er makkelijk over praat, vertelt hij toch liever anoniem (Johan is niet zijn echte voornaam) zijn verhaal. "Ik heb geluk gehad”, blikt hij terug. “Ik heb altijd de instelling gehad ‘als het gerepareerd is, ben ik weer de oude'. Zo is het ook; ik voel me nu weer gezond.”

Lees meer

Mijn Rijnstate: 'Met Mijn Rijnstate heb ik meer zicht op mijn gezondheid’

Inzage in je eigen gegevens, afspraken maken en online vragen kunnen stellen aan een arts. Edy Jakobs (74) uit Elst kan de nieuwe mogelijkheden van het patiëntenportaal Mijn Rijnstate van harte aanbevelen, ook aan ouderen. “Door het patiëntenportaal krijg je meer zicht op je eigen gezondheidssituatie. Ik zoek veel op, zoals uitslagen van onderzoek en ik lees bijvoorbeeld de brieven die mijn arts aan mijn huisarts stuurt.”

Lees meer
Vaatchirurg Michel Reijnen met patiënte in het vaatlab

Spataderen: 'MOCA is de meest patiëntvriendelijke behandeling'

Dat de behandeling van spataderen de afgelopen vijftig jaar een hele ontwikkeling heeft doorgemaakt, daar kan Alie van Aken (82) over meepraten. De Huissense heeft aanleg voor spataderen en is in haar leven zeven keer behandeld aan spataderen. De laatste keer was in september van dit jaar, toen de vaatchirurg in Rijnstate Velp de ader dichtmaakte via mechanochemische endoveneuze ablatie (MOCA, ook wel bekend als ClariVein). Rijnstate deed de afgelopen jaren onderzoek naar deze methode. “Dit was de meest patiëntvriendelijke behandeling die ik heb meegemaakt. Ik heb helemaal geen pijn gehad.”  

Lees meer

Ziekte van Dupuytren: ‘Ik kan weer voorzichtig beginnen met wielrennen’

Door de ziekte van Dupuytren kan Ouke Pijl (63) de pink en ringvinger van zijn rechterhand steeds minder goed buigen. Dat beperkt hem in zijn dagelijks leven en in wielrennen, zijn grootste hobby. In Rijnstate wordt hij aan zijn hand geopereerd. Hij vertelt over zijn behandeling en het herstel: “Ik kan de hand weer goed gebruiken en langzaam aan kan ik ook het fietsen weer oppakken.” 

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: