1. Patiëntervaringen
Rijnstate

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.

Schildklierkanker: 'Ik kan voor alle behandelingen in Rijnstate terecht'

Bij Johan Schurink werd in december 2012 schildklierkanker ontdekt. Een MRI-scan toonde bij de 74-jarige Arnhemmer uitzaaiingen in de wervelkolom en heup aan. “Ik werd direct aan mijn rug geopereerd om een dwarslaesie te voorkomen.”

Lees meer
Theo Kluitman

Operatie posttrombotisch syndroom: 'Ik kan weer lopen, fietsen en tuinieren'

Zijn linkerbeen was altijd de graadmeter hoe ver hij kon gaan. Theo Kluitman (68) uit Kilder kon na trombose in zijn lies niet ver meer lopen en fietsen. Zijn trombose werd chronisch. Een operatie bij Rijnstate bood uitkomst. 

Lees meer

Immunotherapie thuis: ‘Tijdens de thuisbehandeling werk ik gewoon lekker door'

Acht jaar geleden werd Ingrid van Berkel (60) uit Ellecom voor longkanker behandeld. En met succes, zo leek het. Maar zeven jaar later was de kanker terug en helaas niet meer te genezen. Wel krijgt ze immunotherapiebehandelingen om de kanker te vertragen. Voor dit laatste hoeft ze tegenwoordig niet meer elke veertien dagen naar het ziekenhuis.

Lees meer
Patiënt Jaap van der Spek stapt op zijn fiets

Prostaatkanker: 'Voor mij was de keuze voor deze operatie makkelijk'

Drie maanden na zijn operatie blikt Jaap van der Spek (69) uit Veenendaal terug. Hij is in Rijnstate geopereerd vanwege prostaatkanker. Het voor- en natraject onderging hij in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Zijn prostaat is verwijderd met behulp van de operatierobot ‘Da Vinci’.

Lees meer
Jan Rutten op de golfbaan

Nieuwe operatietechniek: 'Mijn been doet geen pijn meer'

Hij kreeg pijn in zijn benen bij het lopen en had geen gevoel meer in zijn voeten. Jan Rutten (77) uit Groesbeek heeft al jarenlang last van ernstige slagaderverkalking in zijn benen (etalagebenen). Als een van de eerste patiënten is hij bij Rijnstate geholpen met een nieuwe operatietechniek. Hierdoor kan hij golf blijven spelen.

Lees meer
Jeffrey Cousijnse op de bedfiets

Binnenkort geen dialyse meer nodig door nier tweelingbroer

Sinds 28 december 2017 moet Jeffrey Cousijnse (28) uit Zevenaar drie keer in de week dialyseren. Zijn nieren functioneren helemaal niet meer. Tijdens een dialysebehandeling worden de afvalstoffen en het teveel aan zouten en vocht uit het lichaam verwijderd. Gelukkig hoeft het dialyseren niet voor al te lange tijd: “Mijn tweelingbroer wil een van zijn nieren afstaan.”

Lees meer