1. Patiëntervaringen
Rijnstate

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.
Marlous Scholten vroeggeboorte

Vroeggeboorte: ‘Jens is een vrolijk mannetje en ontwikkelt zich heel goed’

Na een zwangerschap van slechts 30 weken en één dag beviel Marlous Scholten (28) op 9 maart 2017 van Jens. Door een zwangerschapsvergiftiging werd het jongetje tien weken te vroeg geboren. Beiden kenden een moeilijke start, maar kwamen er uiteindelijk goed doorheen.

Lees meer
Zwangere Linda Wernsen-Nijmeijer

Twee keer zwanger na operatie endometriose: ‘We zijn een happy IVF-koppel’

In 2012 trouwde Linda Wernsen-Nijmeijer met haar man Henk. De twee hadden een kinderwens en hoopten snel zwanger te worden. Een jaar lang probeerden ze het op een natuurlijke manier, maar zonder resultaat. “Volgens de huisarts was Henk verminderd vruchtbaar. Maar uiteindelijk bleek het aan mij te liggen.” In november 2013 werd in Rijnstate bij Linda de diagnose endometriose gesteld.

Lees meer

'Het spreekt mij aan dat mijn lichaam het zelf doet'

Er is veel onderzoek naar nieuwe behandelingen van kanker. Als topklinisch ziekenhuis draagt Rijnstate hieraan bij. Zo bieden we sinds enkele jaren immunotherapie aan. Rob Steenhuis (68) uit Nijmegen is een van de patiënten die deze behandeling krijgt.

Lees meer

Leven met de ziekte van Crohn: ‘Blij dat ik nu kan hardlopen’

Medicijnen met bijwerkingen, vermoeidheid, operaties: een chronische darmziekte kan een grote invloed hebben op je leven. Olga Hessels-Jansen (39), operatieassistent bij Rijnstate, vertelt haar verhaal. “Met Crohn valt wel te leven, maar de ziekte gaat erg op en neer. Ik ben blij dat het nu zo goed gaat dat ik weer kan hardlopen.”

Lees meer
Niels Giezelaar en zoon in tuin

Neurostimulator: 'Zo blij dat ik de dagelijkse dingen weer kan'

Wat gebeurt er met je als je voortdurend pijn hebt? "Je wordt er vooral chagrijnig van", vertelt Niels Giezenaar (34) uit Zevenaar. "Ik ben van mezelf heel positief ingesteld, maar alles wordt negatief. Op het dieptepunt zag ik het leven niet meer zitten.”

Lees meer
Linda Stevens - Marcel Stam - Jeroen Rütter

Borstkanker: ‘Overleg met het hele behandelteam is geruststellend’

Linda Stevens-Jongkind (47) krijgt in 2016 te maken met een agressieve vorm van borstkanker. Om het beste behandelplan voor haar vast te stellen, zit ze twee keer samen met een chirurg, internist-oncoloog en radiotherapeut om tafel. “Ik vind het prettig om met het hele team bij elkaar te zitten en vragen te kunnen stellen aan elke specialist.”

Lees meer