Rijnstate

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.

‘Met thuismonitoring kan ik lekker in mijn eigen omgeving blijven’

Als de vliezen vroegtijdig breken. Als de bloeddruk te hoog wordt. Of als de baby achterblijft in groei. In sommige situaties is het belangrijk om tijdens een zwangerschap moeder en kindje extra goed in de gaten te houden. Tot voor kort werden deze vrouwen opgenomen op de afdeling Geboortezorg of kwamen ze voor een hartfilmpje dagelijks naar de polikliniek van Rijnstate. Nu biedt het ziekenhuis ook een andere optie aan: thuismonitoring, via een mobiel CTG.

Lees meer

‘Niet alles hoeft meteen levensbedreigende kanker te zijn’

Wat begint als een poliep kan uitgroeien tot darmkanker. Om die ziekte voor te zijn worden alle mannen en vrouwen tussen 55 en 75 jaar iedere twee jaar uitgenodigd voor het bevolkingsonderzoek darmkanker. Zo ook Gert Elferink (73). De uitslag was niet positief. Afgelopen februari werd bij hem 15 centimeter weefsel verwijderd bij de endeldarm. “Binnen een paar weken lag ik onder de operatierobot.”

Lees meer

‘Door Mijn Rijnstate heb ik meer regie op mijn ziekte'

Sinds haar elfde heeft Maree de Randamie (40) uit Arnhem de ziekte van Crohn, een ontstekingsziekte van de darmen. Ze heeft een drukke baan en maakte voor corona opdook graag verre reizen. Om haar leven zo veel mogelijk te kunnen leven zoals ze wil, is het belangrijk dat ze haar ziekte zo goed mogelijk begrijpt, beschrijft ze in dit blog. En ook hoe ons patiëntenportaal Mijn Rijnstate daarbij helpt.

Lees meer

'Dankzij immunotherapie heb ik weer levensenergie'

Het is een donderdagochtend in oktober en de media berichten over het coronavirus dat een tweede opleving beleeft in Nederland. Nigel Burgess (57) zit in zijn eigen huiskamer en krijgt immunotherapie thuis. Hij is ongeneeslijk ziek door nierkanker. “Voordat ik ziek werd, had ik nooit van immunotherapie gehoord”, bekent hij. “Het eerste waar je aan denkt bij kanker is toch chemotherapie.’

Lees meer

Bart (37): ‘Het zijn echt onze kinderen’ - Wat een spermadonor kan betekenen voor een gezin

Een gezin met minstens twee kinderen die samen oud kunnen worden, zomervakanties op de camping, hun eigen normen en waarden doorgeven. Dat was het plaatje dat Bart (37) en Maartje (40) uit Venlo voor ogen hadden. Dik een jaar waren ze getrouwd toen ze het nieuws te horen kregen dat ze nooit samen kinderen konden krijgen. Na een lange weg kregen ze een dochter en een zoon via een spermadonor. Wat heeft dit betekend voor hun leven? “Een groter geschenk is niet mogelijk. Zonder donor had ons leven er heel anders uitgezien.”

Lees meer
Naomi en Roel Verwijst met zoontje Cas in de couveuse

Te vroeg geboren baby: “We krijgen steeds meer vertrouwen voor thuis”

Als je baby is geboren, wil je natuurlijk bij je kindje zijn. Maar wat als je baby te vroeg wordt geboren en zorg nodig heeft? Tot juni van dit jaar lag de baby in Rijnstate Arnhem in dat geval op een aparte zaal. In de gezinskamers van ons nieuwe Centrum voor Vrouw en Kind kan het allebei: ouders en kind blijven samen, ook als de baby in de couveuse ligt of de moeder zorg nodig heeft. Dat heeft veel voordelen, merken ouders Naomi (35) en Roel (36) Verwijst: “We kunnen elk moment zien en horen hoe het met Cas gaat.”

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: