Team palliatieve zorg

Rijnstate ontvangt erkenning voor hoogwaardige palliatieve zorgDe European Society for Medical Oncology (ESMO) heeft deze maand aan Rijnstate voor de tweede keer de accreditatie ‘ESMO Designated Center of Oncology and Palliative Care’ toegekend. Dit is een speciale erkenning voor kankercentra met geïntegreerde oncologische en palliatieve zorg van een hoog niveau.

Internist-oncoloog Maurice van der Vorst: “Bij Rijnstate is palliatieve zorg een vast onderdeel van oncologische zorg. Als patiënten niet meer beter worden doen wij er alles aan om toch een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te bieden. We zijn dan ook trots dat we deze accreditatie weer hebben gekregen.”

ESMO is de grootste vereniging in medische oncologie binnen Europa. Om in aanmerking te komen voor een ESMO-accreditatie moet een ziekenhuis voldoen aan een aantal strenge kwaliteitscriteria, die zijn gebaseerd op de richtlijnen van de World Health Organization (WHO) voor palliatieve zorg bij patiënten met kanker. Bijvoorbeeld een palliatief, multidisciplinair team, dat 24 uur per dag beschikbaar is en een doorlopend (na)scholingsprogramma voor palliatieve zorg bij patiënten met kanker en wetenschappelijke onderzoeksprojecten op het gebied van palliatieve zorg.

De accreditatie is geldig voor een periode van vier jaar.

Keurmerken en beoordelingen

Ondersteunende en palliatieve zorg

Als genezing van ziekte niet meer mogelijk is, kan palliatieve zorg van grote betekenis zijn. Het Consultteam Ondersteunende & Palliatieve Zorg heeft aandacht voor de behandeling van pijn en lichamelijke klachten, maar ook voor vragen en zorgen op het psychosociale en spirituele vlak. Met onze zorg streven we naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: