Cellen bij immunotherapie

Rijnstate breidt 'immunotherapie thuis' uit bij longkankerIn Rijnstate kunnen patiënten met uitgezaaide longkanker al geruime tijd immunotherapie thuis krijgen. Sinds deze week breiden we de mogelijkheden hiervoor uit. Naast het middel nivolumab is het sinds vandaag mogelijk om immunotherapie thuis toegediend krijgen met het middel pembrolizumab. Daardoor kunnen nog meer mensen profiteren van thuisbehandeling.

Immunotherapie is een behandeling die een afweerreactie tegen kankercellen stimuleert. Deze behandeling versterkt of verandert het eigen afweersysteem, zodat het de kankercellen beter kan doden.

Voordelen thuisbehandeling

Immunotherapie is een intensieve en langdurige behandeling.. Veel patiënten vinden het prettig om een deel van die behandeling thuis te kunnen doen. Behalve dat dit in hun eigen, vertrouwde omgeving plaats kan vinden, scheelt het de patiënten heen en weer rijden naar het ziekenhuis. Het streven van Rijnstate is om de mogelijkheden voor thuisbehandeling in de toekomst verder uit te breiden.

Expertisecentrum immunotherapie

Landelijk loopt Rijnstate voorop in het thuis behandelen met immunotherapie. Rijnstate is een van de zes expertisecentra in Nederland op het gebied van immunotherapie bij longkanker.

Samenwerking

De thuisbehandeling met pembrolizumab is mogelijk door nauwe samenwerking met Eurocept Homecare. Een gespecialiseerd verpleegkundige komt bij de patiënt thuis en blijft bij de behandeling aanwezig. De verpleegkundige staat uiteraard in nauw contact met de zorgverleners in Rijnstate.

A.R.T.Z.

Rijnstate werkt op het gebied van oncologie samen met Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Dit doen we onder de naam A.R.T.Z. Oncologisch centrum. Door in specifieke tumorwerkgroepen kennis en expertise met elkaar te delen verbeteren de drie Gelderse ziekenhuizen hun oncologische zorg. A.R.T.Z. Oncologisch centrum werkt ook nauw samen met Radiotherapiegroep.

Ook op het gebied van immunotherapie is er een intensieve samenwerking tussen de drie ziekenhuizen.

Logo ARTZ

Behandeling van kanker

Voor de behandeling van bijna alle vormen van kanker kunt u bij Rijnstate terecht. Goed georganiseerde patiëntenzorg en aantoonbaar hoge kwaliteit zijn belangrijke kenmerken van onze zorg voor mensen met kanker.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: