Extra aandacht voor vroeggeboorte op Wereld Prematuren DagOp zaterdag 17 november is het Wereld Prematuren Dag. Op deze dag willen de Samenwerkende Organisaties voor Couveusekinderen (SOCK) vroeggeboorte onder de aandacht brengen. Ook in Rijnstate staan we vandaag stil bij vroeggeboorte en de gevolgen hiervan.

Eén op de tien baby’s wordt te vroeg geboren. Dat zijn ieder jaar meer dan 15.000 te vroeg geboren baby’s in Nederland.  Veel van deze kinderen liggen vanaf de geboorte voor een lange  tijd in het ziekenhuis. Dit is onder andere een spannende ervaring voor de ouders. Daarnaast kan het ook invloed hebben op de andere  gezinsleden. Op 17 november worden wereldwijd bekende gebouwen en ziekenhuizen paars verlicht. Paars is de kleur van de Wereld Prematuren Dag.

Wat doen we in Rijnstate?

Tijdens Wereld Prematuren Dag zetten wij de ouders van al onze zieke patiëntjes op de afdeling Neonatologie extra in het zonnetje. De ouders van de patiëntjes krijgen van ons een cadeautje dat is gemaakt door drie creatieve verpleegkundigen. De afdeling kleurt een beetje paars door versiering die we zullen ophangen.

Vrijwilligers van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen delen tijdens deze dag 1500 goodiebags uit in verschillende ziekenhuizen. Ook bij Rijnstate ontvangen we een aantal goodiebags voor ouders van de kinderen op onze afdeling Neonatologie.

Rijnstate Centrum voor Vrouw en Kind

Eind 2018 starten we met de nieuwbouw van het Rijnstate Centrum voor Vrouw en Kind op onze locatie in Arnhem. Ouders van te vroeg geboren kinderen die in het ziekenhuis moeten blijven kunnen dan 24 uur per dag bij hun baby zijn. Ook de partner kan dan bij moeder en kind blijven slapen. Ze krijgen hun eigen ruime gezinskamer.

Intensieve zorg voor pasgeborenen

Rijnstate is sinds 2002 erkend als enige neonataal post IC-HC centrum van het Radboudumc. Hiermee hebben wij een regionale functie voor kwetsbare pasgeborenen met ernstige enkel- of meervoudige problematiek, al dan niet na een verblijf op een neonatale intensive care in het Radboudumc.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: