Rijnstate gaat werken met vernieuwende laboratoriumapparatuur van Siemens Healthcare



Rijnstate en Siemens Healthineers hebben op 3 oktober een samenwerkingscontract voor een vernieuwend laboratorium. Dat laboratorium vervangt in 2019 de apparatuur in het Klinisch Chemisch en Hematologisch Laboratorium (KCHL) van Rijnstate, waarmee we zo’n 70 procent van onze bloed- en urine-analyses uitvoeren waarvan de uitslagen snel bekend moeten zijn.

Sneller en betrouwbaarder testen

Vanaf april 2019 beschikt het KCHL over de apparatuur. Bloedbuizen worden dan via de buizenpost vanuit het hele ziekenhuis naar het laboratorium getransporteerd, waar deze automatisch worden aangeboden aan een robotstraat. Ook de analyse gebeurt vervolgens automatisch. Testen kunnen zo aanzienlijk sneller en betrouwbaarder worden verwerkt.

Onnodige wachttijden voorkomen

Harm de Waard, klinisch chemicus en specialist-manager KCHL bij Rijnstate, verwacht dat het laboratorium verbeteringen van het proces met zich meebrengt én voordelen oplevert voor de patiënt: “Bij de inrichting van het nieuwe laboratorium zijn voor ons een snellere doorlooptijd tussen bloedafname en resultaat, continuïteit van ons proces en analytische betrouwbaarheid van essentieel belang. De oplossing van Siemens Healthineers biedt ons dit. De snelheid van diagnostiek neemt substantieel toe en voorkomt onnodige wachttijden in het behandeltraject voor patiënten en aanvragers.”

Meer weten? Ga naar onze pagina over klinische chemie

De ondertekening van het contract met vertegenwoordigers van Rijnstate en Siemens Healthcare.
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: