We hebben het roze lintje voor borstkankerzorg weer ontvangen!Rijnstate heeft vandaag weer het ‘roze lintje’ ontvangen voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Dit keurmerk kent de Borstkankervereniging Nederland (BVN) elk jaar toe aan ziekenhuizen die voldoen aan een aantal criteria voor de zorg voor borstkankerpatiënten. Zo moeten er minimaal 100 operaties bij nieuwe borstkankerpatiënten plaatsvinden en is er gekeken of patiënten voldoende betrokken worden bij behandelopties.

Het lintje is bedoeld als ondersteunende informatie voor (mogelijke) patiënten, hun relaties en hun huisartsen. Elk jaar worden de criteria verder aangescherpt, om ziekenhuizen te stimuleren bij borstkanker patiëntgerichte zorg te leveren en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Het maakt onderdeel uit van de Monitor Borstkankerzorg: een online keuzehulp met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen en patiëntervaringen. Meer informatie hierover is te vinden op de site van de Borstkankervereniging Nederland (BVN).

A.R.T.Z. Oncologisch centrum

Op het gebied van oncologie werkt Rijnstate, onder de naam A.R.T.Z. Oncologisch centrum, samen met Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. De drie Gelderse ziekenhuizen ontvingen donderdag 5 juli alle drie de erkenning van BVN.

De A.R.T.Z.-ziekenhuizen behandelen gezamenlijk per jaar meer dan 800 nieuwe patiënten met borstkanker. Hiermee behoort het A.R.T.Z. Oncologisch centrum tot één van de grootste borstkankercentra van Nederland. De Radiotherapiegroep is daarbij de vaste partner voor radiotherapeutische zorg. De hoogste kwaliteitseisen vormen de norm voor alle drie de ziekenhuizen. Het aanschaffen van de nieuwste apparatuur voor borstonderzoek is daar een mooi voorbeeld van. De ziekenhuizen delen in gespecialiseerde teams per kankersoort hun kennis, ervaring en uitkomsten van zorg met elkaar. Doel van de samenwerking is het verder verbeteren van de oncologische zorg.

Behandeling van kanker

Voor de behandeling van bijna alle vormen van kanker kunt u bij Rijnstate terecht. Goed georganiseerde patiëntenzorg en aantoonbaar hoge kwaliteit zijn belangrijke kenmerken van onze zorg voor mensen met kanker.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: