Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Veiligheid medische hulpmiddelen staat vooropDeze week is er in de media veel aandacht voor de veiligheid van medische hulpmiddelen. Het toezicht op de kwaliteit van deze hulpmiddelen staat ter discussie. Rijnstate gebruikt hulpmiddelen die getest zijn voordat ze op de markt komen. Veiligheid staat voorop.

Er is met name aandacht voor borstimplantaten, schouder- en heupprotheses en pacemakers. Specifiek wordt de pacemaker Nanostim van de fabrikant Abott genoemd. Er zijn bij Rijnstate geen patiënten met deze pacemaker.

Bij Rijnstate gebruiken we producten die jarenlang getest zijn met goede lange termijn resultaten, maar wees u bewust van de risico’s. Het is belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt over de voor- en nadelen van uw implantaat. Bij uw behandeling bespreekt uw medisch specialist dit graag met u. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken.

Hieronder vindt u meer informatie over borstimplantaten, schouder- en heupprotheses.

Nederlandse Vereniging Plastische Chirurgie (NVPC)

Vrouwen kunnen verder controleren of hun implantaat is geregistreerd en of er een issue is met het implantaat op www.implantaatcheck.nl.

Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV)

Heeft u alsnog vragen? Neem dan contact op met de polikliniek waar u onder behandeling bent.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: