Vaatchirurg Michel Reijnen benoemd tot hoogleraarVaatchirurg Michel Reijnen van Rijnstate is benoemd tot hoogleraar Endovasculair Imaging and Innovation aan de Universiteit Twente (UT). Per 1 januari 2019 begeleidt hij een dag per week wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe technieken om vaatafwijkingen in beeld te brengen en te behandelen. Daarnaast gaat hij onderwijs geven aan studenten van de UT over dit onderwerp.

Meer onderzoek leidt tot betere patiëntenzorg

Reijnen is al jaren actief met wetenschappelijk onderzoek naar de vaten. “Tot nu toe deed ik dat naast mijn fulltime baan als vaatchirurg. Als hoogleraar krijg ik structureel tijd om onderzoek te doen, promovendi te begeleiden en onderzoeksresultaten te publiceren. Dat is hard nodig, want er is nog veel te ontdekken en verbeteren op het gebied van vaatziekten. De technologie maakt het mogelijk dat er steeds meer nieuwe technieken komen om vaatafwijkingen goed in beeld te brengen en dat we deze vervolgens met minder ingrijpende technieken behandelen. De zorg wordt hiermee beter, efficiënter en patiëntvriendelijker. Ik kijk ernaar uit om hierin echt de diepte in te kunnen gaan, veel verschillende onderzoeken op te zetten en de vaatzorg in Nederland naar een nog hoger niveau te brengen.’’

Vaatchirurg Michel Reijnen op de hybryde Ok. Foto: John Voermans

Reijnen richt zich eerst op het voltooien van zijn al lopende onderzoeken, zoals het onderzoek naar een heel nieuwe echotechniek om stromingen in de hoofdslagader in beeld te brengen. Deze kan leiden tot een betere voorspelling van het ziekteverloop en tot een betere, patiëntspecifieke planning van ingrepen.

Expertisecentrum voor vaatzorg

Ook voor Rijnstate en haar patiënten is de benoeming van Reijnen belangrijk. Rijnstate heeft een kennis- en behandelcentrum voor patiënten met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, het Vasculair Centrum. Internisten, vaatchirurgen, neurologen, cardiologen, dermatologen en interventieradiologen zijn hier gezamenlijk gevestigd en behandelen per jaar 7.000 patiënten. Het hoogleraarschap van Reijnen zal er, met de vele verschillende studies, voor zorgen dat patiënten van Rijnstate betrokken kunnen worden bij de nieuwste behandeltechnieken. Ook ontwikkelt Rijnstate zich verder als expertisecentrum voor vaatzorg, waarnaar andere ziekenhuizen hun patiënten met ingewikkelde aandoeningen doorverwijzen.

 

Behandeling van hart- en vaatziekten

Verschillende specialisten op het gebied van hart- en vaatziekten werken samen voor de beste zorg. Met innovatieve behandelmethoden en de meest moderne apparatuur. Jaarlijks behandelen we in het Rijnstate Vasculair Centrum zo’n 7.000 patiënten voor hart- en vaataandoeningen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: