Operatieassistenten OK kijken op scherm tijdens operatie met robot

Ziekenhuizen vergelijken op nieuwe website ZiekenhuischeckDe Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen heeft op donderdag 4 oktober de website ziekenhuischeck.nl gelanceerd. Op deze site kan iedereen kwaliteitsinformatie van verschillende ziekenhuizen naast elkaar zetten en vergelijken, ook de gegevens van Rijnstate.

Op de site staat onder andere informatie over veelvoorkomende behandelingen zoals staar en galblaasoperaties, maar ook voor behandelingen voor blaaskanker en halsslagadervernauwing. Ieder ziekenhuis kan op de site een toelichting geven om patiënten inzicht te geven in de achtergrond van de cijfers. Zo wordt duidelijk waarom een uitkomst hoger of juist lager is dan bij andere ziekenhuizen.

Cijfers uit de kwaliteitsindicatoren

De cijfers uit de Ziekenhuischeck zijn afkomstig van kwaliteitsindicatoren die ziekenhuizen verplicht moeten aanleveren aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en Zorginstituut Nederland. Deze cijfers worden ook door artsen en ziekenhuizen zelf gebruikt om de kwaliteit van zorg te verbeteren. De algemene tevredenheidscijfers zijn afkomstig uit landelijk onderzoek.

Meer informatie

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: