Moeder en kind staan bij ontvangstbalie Arnhem

Rijnstate plaats 5 topklinische ziekenhuizen in AD Ziekenhuis Top 100Vandaag publiceert het Algemeen Dagblad haar jaarlijkse onderzoek naar de top 100 ziekenhuizen.  Dit jaar maakt het AD onderscheid in topklinische en streekziekenhuizen. We zijn trots dat Rijnstate opnieuw hoog scoort met plaats 5 van de topklinische ziekenhuizen, de hoogste score van de topklinische ziekenhuizen in onze regio.

De AD Ziekenhuis Top 100 is gebaseerd op de score van Nederlandse ziekenhuizen op 36 kwaliteitsaspecten. Hiervoor is geput uit de kwaliteitsindicatoren die worden gehanteerd door de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Zorginstituut Nederland. Daarnaast is meegewogen of de ziekenhuizen patiëntkeurmerken hebben voor de behandeling van borstkanker, spataderen en hart- en vaatziekten en voor kindvriendelijkheid.

Onze resultaten

Rijnstate scoort op veel van de indicatoren uitstekend. Zo checken we de medicatie van patiënten bij opname goed, controleren we bij patiënten met een hartritmestoornis het risico op beroerte heel goed, hebben onze patiënten relatief weinig complicaties na de behandeling van een gebroken heup en halen we ruim de volumenormen van de operaties van blaas-, darm- en prostaatkanker. Bovendien hebben we alle patiëntkeurmerken.

Uiteraard zijn er ook gebieden waarop wij nog kunnen verbeteren, zoals de wachttijd voor de operatie van de halsslagader en het aantal infecties na plaatsing van een heupprothese. Ook kunnen we verder verbeteren in het tijdig toedienen van antibiotica voor een ingreep.

Rijnstate scoort structureel hoog op kwaliteit

De AD Ziekenhuis Top 100 is slechts een van de lijsten waarin de prestaties van de Nederlandse ziekenhuizen met elkaar worden vergeleken. Vergelijking tussen ziekenhuizen gebeurt door allerlei instanties, zoals patiëntverenigingen, zorgverzekeraars en kranten. Iedere instantie vergelijkt op andere kwaliteitsaspecten, waardoor het kan voorkomen dat een ziekenhuis in de ene vergelijking heel goed uit bus komt en in een andere vergelijking onder aan de lijst eindigt. Dit maakt de waarde van bepaalde vergelijkingen relatief.

Wij vinden kwaliteit van zorg natuurlijk erg belangrijk. Wij streven ernaar op alle voor ons relevante kwaliteitsindicatoren bovengemiddeld te presteren. We werken er hard aan om onze patiënten de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg te bieden!

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: