Rijnstate geeft kijkje in ziekenhuis van de toekomst op Innovate Festival ArnhemRijnstate doet zaterdag 6 oktober mee aan het Innovate Festival Arnhem. Het thema van het ziekenhuis tijdens de Innovate Experience op Industriepark Kleefse Waard is ‘Topzorg van de toekomst’.

Zo krijgen de festivalbezoekers in de stand van Rijnstate een filmpje te zien over robotchirurgie. Ook toont Rijnstate hoe een deel van de ziekenhuiszorg in de toekomst thuis kan worden georganiseerd. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld de werking van de zogenaamde Philips Biosensor zien. Deze sensor in de vorm van een pleister dragen patiënten op de borst en meet vitale functie op afstand, zoals de ademhaling, temperatuur, polsslag en bloeddruk.

Verder wordt er uitleg gegeven over de Behandelpad app en Mijn Rijnstate. In de stand wordt ook een demo gegeven van de Virtual Reality-bril en –film, die op de Kinderafdeling worden gebruikt. De bril en film helpen kinderen om minder angstig te zijn voor een operatie. Zo kunnen ze heel precies zien wat er allemaal gebeurt als ze naar de operatiekamer gaan.

Ruim 100 innovaties

Het Innovate Festival Arnhem duurt drie dagen. Op donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober kunnen op drie verschillende locaties ruim 100 innovaties worden ervaren. Ook voor de kinderen is er van alles te beleven. De Innovate Experience zaterdag op Industriepark Kleefse Waard, waar ook Rijnstate aanwezig is, duurt van 10 tot 17 uur. Het evenement is gratis te bezoeken. Het adres is Westervoortsedijk 73. Kijk voor meer informatie op www.innovatearnhem.nl.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: