Rijnstate succesvol over op HiXMet een symbolische druk op de knop is Rijnstate vandaag succesvol overgestapt naar HiX, een vernieuwde versie van het digitale ziekenhuisinformatiesysteem van leverancier ChipSoft. Hiermee is het ziekenhuis klaar voor de toekomst. Zorgverleners kunnen nu slimmer en efficiënter samenwerken.

De druk op de knop. Foto: Hugo Roomans

Zorgvuldige voorbereiding

Hans Schoo, lid Raad van Bestuur Rijnstate: “De overgang naar een nieuw ziekenhuisinformatiesysteem was een gigantische klus. Honderden collega’s in Arnhem, Velp en Zevenaar werkten maandenlang aan de inrichting van HiX. En ruim 4.800 artsen, verpleegkundigen, polimedewerkers en andere medewerkers zijn opgeleid om met dit systeem te leren werken. Ik ben erg trots op de inzet en betrokkenheid die iedereen heeft getoond.”

Patiëntveiligheid voorop

Om veilige zorg tijdens de overgangsfase te garanderen, heeft Rijnstate uit voorzorg tijdelijk minder afspraken, opnames en operaties ingepland. Ook de komende week draait het ziekenhuis nog niet helemaal op volle sterkte, om de laatste onvolkomenheden in HiX te kunnen opvangen. Consultants van ChipSoft zijn in het ziekenhuis aanwezig om zorgverleners hierbij te ondersteunen. Het kan voorkomen dat patiënten op poliklinieken iets langer moeten wachten dan ze gewend zijn.

Mijn Rijnstate ook vernieuwd

Ook Mijn Rijnstate, de beveiligde website voor patiënten, is vernieuwd. Vanaf 14 december ziet de omgeving er anders uit en zijn er extra mogelijkheden toegevoegd. Alle patiëntgegevens staan inmiddels in de vernieuwde omgeving.

Toekomstbestendig met HiX

Met HiX is Rijnstate klaar voor de toekomst. Het systeem biedt een totaaloplossing voor dossiervoering, workflowondersteuning, zorgadministratie, zorglogistiek, planning en eHealth. Bovendien maakt HiX veilige gegevensuitwisseling mogelijk tussen zorginstellingen en betrekt het patiënten meer bij hun zorgproces. Doordat HiX inzetbaar is op vaste en mobiele devices, kunnen zorgverleners altijd en overal beschikken over patiëntinformatie en registratiemogelijkheden. 

Veel medewerkers waren aanwezig bij de livegang van HiX. Foto: Tonnie Hesseling
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: