Rijnstate behaalt Spataderkeurmerk en Vaatkeurmerk 2018De spataderzorg en vaatzorg in Rijnstate zijn goed geregeld en voldoen aan de kwaliteitscriteria die daarvoor zijn vastgesteld. We hebben daarom ook voor 2018 weer het Spataderkeurmerk en Vaatkeurmerk van Harteraad behaald.

Waarom het Spataderkeurmerk?

Het Spataderkeurmerk helpt patiënten een geïnformeerde keuze te maken voor een locatie waar goede spataderzorg wordt aangeboden. Om het Spataderkeurmerk te krijgen, moeten ziekenhuizen voldoen aan specifieke kwaliteitscriteria. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van dermatologen, vaatchirurgen en vaatlaboranten.

Waarom het Vaatkeurmerk?

Het Vaatkeurmerk richt zich op de behandeling van aandoeningen in de slagaders van het bekken, de benen, buik, aorta en hals. Met het Vaatkeurmerk wil Harteraad de kwaliteit van behandeling van zorg verbeteren en informeren over de kwaliteit van vaatzorg in ziekenhuizen. Om het Vaatkeurmerk te krijgen, moeten ziekenhuizen voldoen aan specifieke kwaliteitscriteria. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen.

Op www.harteraad.nl/spataderkeurmerk en www.harteraad.nl/vaatkeurmerk is te zien welke ziekenhuizen de keurmerken hebben behaald.

Rijnstate Vasculair Centrum

Het Rijnstate Vasculair Centrum is een kennis- en behandelcentrum voor patiënten met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Internisten, vaatchirurgen, neurologen en cardiologen zijn hier gezamenlijk gevestigd, zodat de behandeling in goed overleg met de patiënt kan plaatsvinden. Ook interventieradiologen zijn nauw betrokken bij de behandeling. Voor spataderzorg werken we hier samen met de dermatologen. De specialisten passen innovatieve behandelmethoden toe en hebben de meest moderne apparatuur tot hun beschikking. In ons Vasculair Centrum behandelen we per jaar zo'n 7.000 patiënten.

Harteraad

Harteraad is dé organisatie voor mensen met hart- en vaataandoeningen en hun naasten. Harteraad verbindt, versterkt en vertegenwoordigt hen. Harteraad vindt het belangrijk dat mensen met vaataandoeningen weten welke ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra zich specialiseren in de behandelingen en goede zorg leveren. Voor de analyse wordt gebruik gemaakt van openbare kwaliteitsgegevens die behandelcentra verplicht zijn om aan te leveren. Beide keurmerken zijn in samenwerking met het onderzoeksbureau MediQuest uitgevoerd.

Behandeling van hart- en vaatziekten

Verschillende specialisten op het gebied van hart- en vaatziekten werken samen voor de beste zorg. Met innovatieve behandelmethoden en de meest moderne apparatuur. Jaarlijks behandelen we in het Rijnstate Vasculair Centrum zo’n 7.000 patiënten voor hart- en vaataandoeningen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: