Mammapoli biedt patiënten informatie op maat via de Rijnstate ZorgappPatiënten die zijn doorverwezen naar de Mammapoli van Rijnstate kunnen sinds kort gebruikmaken van de Rijnstate Zorgapp. Het gaat om patiënten met een knobbeltje of een andere verandering in de borst of patiënten bij wie iets afwijkends is opgemerkt tijdens het bevolkingsonderzoek borstkanker. De app zet alle stappen van het onderzoek- en behandeltraject met de bijbehorende informatie op een overzichtelijke tijdlijn.

De app begeleidt de patiënt vanaf het moment dat ze op de mammapoli komt. Vanaf de onderzoeken en de diagnose tot en met de behandeling en de nazorg. De patiënt kan elke stap van de (vervolg)behandeling invoeren en krijgt steeds informatie op maat. De patiënt heeft deze voortaan altijd bij de hand, via telefoon of tablet.

Wat is het voordeel van de app?

Met de app is de patiënt goed op de hoogte van wat er gaat gebeuren, meer betrokken bij het eigen zorgtraject en beter voorbereid op de afspraken in het ziekenhuis. Dat kan houvast geven in een periode waarin er veel op de patiënt afkomt.

Foto’s, filmpjes en extra informatie

Er is veel informatie beschikbaar die de patiënt normaal gesproken op papier meekrijgt. De app biedt meer: de informatie wordt ondersteund met foto’s, filmpjes en links naar betrouwbare en handige websites. Zo is er een keuzehulp voor het kiezen van de juiste behandeling of de juiste nazorg en een checklist om het gesprek met de arts voor te bereiden.

Alles rondom een operatie

Patiënten die een operatie krijgen, kunnen zich daarop voorbereiden met de app. Hoe verloopt de operatie, wat gebeurt er daarna, hoe lang is het verblijf in het ziekenhuis? Als de patiënt de operatiedatum invult, geeft de app de dag voor de operatie de melding om nuchter te blijven. Dit verkleint de kans dat de operatie verplaatst moet worden. Ook biedt de app fysiotherapieoefeningen op maat voor ná de operatie en de patiënt krijgt een melding om daarmee te beginnen.

App beschikbaar voor meer behandelingen

Er is al een Rijnstate Zorgapp voor de behandelingen totale heupvervanging en totale knievervanging en intussen bereiden we nieuwe apps voor. We verwachten dat er nog veel specialismen en behandelingen volgen.

De app gebruiken

De gratis app is te downloaden in de App Store of Google Play. Zoek op: ‘Rijnstate Zorgapp’ en kies ‘download’ of  ‘installeren’. Open de app, selecteer het specialisme Oncologie en kies de behandeling ‘Borstkanker’. Druk daarna op ‘Start’ en alle belangrijke informatie is direct zichtbaar op uw persoonlijke tijdlijn. Patiënten die een operatie moeten ondergaan, kunnen hun operatiedatum op elk moment invullen bij ‘Instellingen’. De app geeft dan meldingen op belangrijke momenten.

De app is ook te bekijken in de simulator op onze website. Deze simulator is het beste te bekijken in de internetbrowsers Chrome, Safari, Firefox, Opera en in tabletbrowsers.

Behandeling van kanker

Voor de behandeling van bijna alle vormen van kanker kunt u bij Rijnstate terecht. Goed georganiseerde patiëntenzorg en aantoonbaar hoge kwaliteit zijn belangrijke kenmerken van onze zorg voor mensen met kanker.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: