1. Dermatologie
Specialismen
Vrouw neus mohs chirurgie

Dermatologie

Bij dermatologie kunt u terecht met klachten en vragen over aandoeningen van uw huid, haren en nagels, maar ook met spataderproblemen en geslachtsziekten. Ons team van onder meer dermatologen, verpleegkundigen en poli-assistenten staat voor u klaar om u zo goed mogelijk te helpen.

Aandoeningen

Onze dermatologen behandelen onder andere rode, schilferende huidziekten zoals eczeem en psoriasis, verschillende vormen van huidkanker, allergische huidaandoeningen, hardnekkig lymfoedeem, overmatig transpireren, pigmentvlekken, wijnvlekken, spataderen, rimpels, geslachtsziekten en aambeien. Ook voor diagnostiek van moedervlekken bent u op de juiste plaats.

De behandelingsmogelijkheden voor de verschillende aandoeningen zijn zeer uitgebreid en variëren van zalven tot lichttherapie, lasertherapie, chirurgische verwijdering van gezwellen, fotodynamische therapie en lymfapress.

Onverzekerde zorg

Niet alle dermatologische ingrepen komen voor vergoeding in aanmerking, zelfs niet als er een medische indicatie voor bestaat. Esthetische ingrepen worden in het geheel niet vergoed vanuit de zorgverzekering. Om u toch de behandelingen te kunnen bieden die u wilt laten uitvoeren, voeren de dermatologen van Rijnstate ook onverzekerde zorg uit. U ontvangt dan een factuur van ons.

Spreekuur in Dieren

Dermatologie heeft op dinsdagochtend spreekuur in Dieren. Het spreekuur vindt plaats bij fysiotherapeutenpraktijk ‘Fysioplein 9’ aan het Ericaplein 9 (naast de bibliotheek).

Financiering geneesmiddelen

Sinds 2012 is de financiering van anti-TNF middelen veranderd. Dit zijn geneesmiddelen die voorgeschreven worden door de dermatoloog. Het ziekenhuis is voortaan verantwoordelijk voor de verstrekking van deze geneesmiddelen. Voor dermatologie betreft het de volgende middelen: Etanercept (Enbrel), Adalimumab (Humira) en Ustekinumab (Stelara).

Meer informatie

Hier vindt u folders, filmpjes en/of websites.