Twee verpleegkundigen staand met liften op de achtergrond

Topklinische status van Rijnstate “met lof” verlengdRijnstate mag zich ook de komende vijf jaar topklinisch opleidingsziekenhuis noemen. Dat betekent dat Rijnstate hooggespecialiseerde zorg biedt, waarvoor patiënten lang niet in elk ziekenhuis terecht kunnen. Het betekent ook dat Rijnstate goed is in het opleiden van medisch specialisten en verpleegkundigen, in wetenschappelijk onderzoek en het innoveren van de zorg.

Na een uitgebreide toetsing heeft de stichting Samenwerkende Topklinische opleidingsziekenhuizen (STZ) met veel lof het lidmaatschap van Rijnstate verlengd. Dat Rijnstate met recht een topklinisch ziekenhuis is, blijkt volgens STZ onder andere uit de volgende punten:

  • zonder uitzondering zijn de medische studenten enthousiast over de begeleiding, de supervisie, de veiligheid en de leermogelijkheden bij Rijnstate;
  • het kwaliteitssysteem staat als een huis en is geborgd. De kwaliteitscyclus van de medische opleidingen valt hierbij op als uitzonderlijk goed georganiseerd;
  • met haar topklinische zorg, die 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar is, noemt STZ Rijnstate op koers om niet slechts topklinisch 2.0 maar zelfs 3.0 te worden;
  •  de excellente topklinische zorg rondom bijvoorbeeld bariatrische chirurgie en de operatieve behandeling van longkanker.

Wim van Harten, bestuursvoorzitter van Rijnstate: "Dit is een erkenning dat het leveren van topklinische zorg in onze haarvaten zit. Het  betekent dat we gedreven zijn om continu te verbeteren en onze patiënten op een steeds sterker geprofileerd aanbod, snel toegang te geven tot nieuwe behandelingen. Bovendien willen we daarvoor structureel investeren in opleiding, wetenschappelijk onderzoek en innovatie.”

STZ-ziekenhuizen onderscheiden zich met topklinische zorg, opleiding en patiëntgericht wetenschappelijk onderzoek en door hun focus op innovatie, medisch leiderschap en visie op de toekomst van de zorg. Rijnstate is 1 van de 26 topklinische opleidingsziekenhuizen in Nederland.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: