Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Gerenommeerd hoogleraar nucleaire geneeskunde naar RijnstatePer 1 november 2018 treedt prof. dr. Wim Oyen toe tot de vakgroep Radiologie/Nucleaire Geneeskunde van Rijnstate. Oyen, hoogleraar nucleaire geneeskunde met aandachtsgebied kanker, heeft een indrukwekkende staat van dienst met meer dan 650 publicaties en een groot internationaal netwerk met betrekking tot de diagnostiek en behandeling van kanker.

Binnen Rijnstate gaat hij zich toeleggen op wetenschappelijk onderzoek en een verbeterde organisatie van zorg rondom de behandeling van kanker.

Oyen werkt op dit moment in het Royal Marsden ziekenhuis in Londen en is verbonden aan het Institute for Cancer Research als hoogleraar en teamleider op het gebied van de translationeel nucleair geneeskundig onderzoek.  Dit betekent dat hij onderzoek doet naar de bruikbaarheid van nieuwe middelen voor de praktijk en de effectiviteit van die middelen onderzoekt. Voordat hij in 2015 naar Engeland ging, was hij hoofd van de afdeling nucleaire geneeskunde en opleider bij Radboudumc. Vanaf januari 2019 is Oyen president van de EANM, de Europese vereniging van nucleaire geneeskunde.

Prof. dr. Wim Oyen

Naast het werk als nucleair geneeskundige, gaat Oyen zich binnen Rijnstate bezighouden met wetenschappelijk onderzoek en oncologische zorg. Hij zal in deeltijd als hoogleraar actief blijven. Oyen: “De vakgroep Radiologie/Nucleaire Geneeskunde van Rijnstate staat bekend om de prima infrastructuur en de uitstekende specialisten met hoge ambities, waar ik me door aangetrokken voel. Ook de ambities van het ziekenhuis om de oncologische zorg in de regio te verbeteren en meer wetenschappelijke activiteiten te ontplooien spreken me erg aan.”

Wim van Harten, voorzitter Raad van Bestuur van Rijnstate is blij met de toetreding van Oyen tot de medische staf: “Wij vinden het een eer dat iemand met zo’n staat van dienst en zoveel expertise zich wil verbinden aan ons topklinisch ziekenhuis en de inwoners van onze regio.”

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: