Brug in het Atrium van Arnhem

Rijnstate is financieel gezond!De publiciteit rond failliete ziekenhuizen kan bij patiënten vragen oproepen over de continuïteit van zorg bij Rijnstate, zeker naar aanleiding van berichten over 'systeemziekenhuizen'.

Met systeemziekenhuizen wordt waarschijnlijk gedoeld op de door het RIVM gebruikte term van 'gevoelige' ziekenhuizen; die liggen zo afgelegen dat er in de nabije omgeving geen ander ziekenhuis is waar mensen in spoedsituaties binnen 45 minuten terecht kunnen. Van deze ziekenhuizen vindt de overheid dat de spoedzorg behouden moet blijven, en deze ziekenhuizen zal de overheid daarom waarschijnlijk steunen als er financiële problemen zijn. In totaal zijn er 22 van die ziekenhuizen in Nederland. De verzekeraars staan vanuit hun rol weer wel garant voor de continuïteit van de zorg, maar niet voor het voortbestaan van individuele zorginstellingen.

Rijnstate is niet zo’n 'gevoelig' of ‘systeemziekenhuis’. Er is geen enkele aanleiding om aan de continuïteit van zorg bij Rijnstate te twijfelen. Rijnstate is financieel kerngezond en investeert op verstandige wijze in de toekomst!

 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: