Rijnstate besteedt extra aandacht aan kankerpatiënten op WereldkankerdagOp Wereldkankerdag, 4 februari, geven we extra aandacht aan kankerpatiënten. Dit jaar is het thema ‘late gevolgen na kanker’. We bieden patiënten op de dagverpleging en verpleegafdeling van het Oncologisch Centrum de mogelijkheid om een korte ontspanningsmassage te krijgen van gespecialiseerde massagetherapeuten. Ook krijgen patiënten van dit centrum een klein presentje.

Wereldkankerdag

Ieder jaar op 4 februari is het Wereldkankerdag en wordt stilgestaan bij de impact van kanker. Meer dan 160 organisaties bundelen de krachten en is er aandacht voor het thema `late gevolgen na kanker`. Veel mensen die de ziekte hebben gehad, kampen namelijk met emotionele en relationele problemen. Ook is er vaak sprake van vermoeidheid en angst voor terugkeer van de ziekte. Uit onderzoek van Kantar Public in opdracht van KWF Kankerbestrijding blijkt dat 86 procent van de (ex-) kankerpatiënten te maken heeft met deze klachten.

Kanker zet je wereld op z’n kop. Wat doet Rijnstate?

Rijnstate biedt de kankerpatiënt op Wereldkankerdag de mogelijkheid om te genieten van een korte ontspannende massage. Even een moment van ontspanning. De massages worden gegeven door massagetherapeuten die aangesloten zijn bij het Netwerk Massage bij Kanker. Zij zijn gespecialiseerd in het geven van massages aan mensen met kanker. Ook krijgen de patiënten van ons Oncologisch Centrum een klein presentje om zo een gewoon moment bijzonder te maken. 

Expertisecentrum

Als expertisecentrum voor de behandeling van vrijwel alle kankersoorten geven we  het hele jaar door aandacht aan kankerpatiënten. Kanker is ingrijpend voor u en uw omgeving. Behalve lichamelijke klachten kunnen er vragen of problemen zijn op emotioneel, sociaal of spiritueel gebied. We bieden naast de behandeling ook de mogelijkheid van ondersteunende zorg. Bij de ondersteuning is het deskundig advies gericht op het verminderen van klachten en het verbeteren van kwaliteit van leven.

Bekijk ons aanbod ondersteunende zorg

 

 

 

 

Behandeling van kanker

Voor de behandeling van bijna alle vormen van kanker kunt u bij Rijnstate terecht. Goed georganiseerde patiëntenzorg en aantoonbaar hoge kwaliteit zijn belangrijke kenmerken van onze zorg voor mensen met kanker.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: