1. Behandeling van kanker
De expertises van Rijnstate
Behandeling van kanker
Voor de behandeling van bijna alle vormen van kanker kunt u bij Rijnstate terecht. Goed georganiseerde patiëntenzorg en aantoonbaar hoge kwaliteit zijn belangrijke kenmerken van onze zorg voor mensen met kanker.
Balie Oncologisch Centrum

Behandeling van kanker

Rijnstate expertisecentrum voor de behandeling van kanker

Als u hoort dat u kanker heeft, komt er veel op u af. Dan is het fijn om te weten dat u bij Rijnstate in goede en ervaren handen bent. Voor de behandeling van vrijwel alle vormen van kanker kunt u bij ons terecht. Goed georganiseerde patiëntenzorg en aantoonbaar hoge kwaliteit zijn belangrijke kenmerken van onze zorg voor mensen met kanker. Naast diagnostiek en behandelingen die in de meeste ziekenhuizen plaatsvinden, biedt Rijnstate ook een aantal topklinische behandelingen die slechts een paar ziekenhuizen in Nederland uitvoeren.

Rijnstate Oncologisch Centrum

In het Oncologisch Centrum werken verschillende teams van chirurgen, radiologen, radiotherapeuten, internist-oncologen, pathologen en verpleegkundigen. Elk team is gespecialiseerd in een andere kankersoort en komt regelmatig bij elkaar om te overleggen over de behandeling van individuele patiënten. Als het nodig is, is er ondersteuning door een maatschappelijk werker, psycholoog, geestelijk verzorger, diëtist, fysiotherapeut of medisch ethicus.

Uw behandelplan wordt samen met u opgesteld. De behandeling hangt af van de soort kanker die u heeft en het stadium waarin de ziekte zich bevindt. Daarbij houden we rekening met uw conditie, uw leeftijd en uiteraard ook met de eventuele (nadelige) gevolgen van de behandeling. Tijdens de behandeling heeft u één vast aanspreekpunt, dit kan een verpleegkundige of een zorgcoördinator zijn. Hij of zij beantwoordt uw vragen, biedt een luisterend oor en zorgt ervoor dat persoonlijke steun voor u én uw partner en familie goed geregeld is. Daarnaast plant de zorgcoördinator uw afspraken en onderzoeken zó in dat u zo snel en efficiënt mogelijk behandeld wordt.

Onze specialisten

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.
'De expertise gaf mij vertrouwen'
Patiënt Jaap van der Spek stapt op zijn fiets

Drie maanden na zijn operatie blikt Jaap van der Spek (69) uit Veenendaal terug. Hij is in Rijnstate geopereerd vanwege prostaatkanker. Het voor- en natraject onderging hij in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Zijn prostaat is verwijderd met behulp van de operatierobot ‘Da Vinci’.

Lees verder ofBekijk alle patiëntervaringen

Nieuws over dit expertisegebied

Hieronder vindt u interessante nieuwsberichten.
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend
Rijnstate Oncologisch Centrum ontvangt 75.000 euro van Stichting Roparun

Het Oncologisch centrum van Rijnstate ontvangt een cheque ter waarde van € 75.000,00 van Stichting Roparun voor het beweegprogramma van ‘Perspectief en Levenskwaliteit’. Hiermee wil Rijnstate haar patiënten tijdens en na de medische behandeling voor kanker verder helpen met hun herstel en kwaliteit bieden in hun leven. De overhandiging van de cheque is op woensdag 8 mei om 19.00 uur in Rijnstate Arnhem.

Lees meer
Cellen bij immunotherapie
Rijnstate breidt 'immunotherapie thuis' uit bij longkanker

In Rijnstate kunnen patiënten met uitgezaaide longkanker al geruime tijd immunotherapie thuis krijgen. Sinds deze week breiden we de mogelijkheden hiervoor uit. Naast het middel nivolumab is het sinds vandaag mogelijk om immunotherapie thuis toegediend krijgen met het middel pembrolizumab. Daardoor kunnen nog meer mensen profiteren van thuisbehandeling.

Lees meer
Rijnstate besteedt extra aandacht aan kankerpatiënten op Wereldkankerdag

Op Wereldkankerdag, 4 februari, geven we extra aandacht aan kankerpatiënten. Dit jaar is het thema ‘late gevolgen na kanker’. We bieden patiënten op de dagverpleging en verpleegafdeling van het Oncologisch Centrum de mogelijkheid om een korte ontspanningsmassage te krijgen van gespecialiseerde massagetherapeuten. Ook krijgen patiënten van dit centrum een klein presentje.

Lees meer

U kunt het Oncologisch Centrum bereiken door te bellen naar 088 - 005 3030.