Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Dhr. dr. J.V. Smit

Dermatoloog, geregistreerd voor Mohs-chirurgie
De huid is het grootste orgaan van ons lichaam en zorgt voor bescherming, vocht- en warmteregulatie. Daarnaast heeft de huid ook een functie in ons psychosociaal leven. Heb je huidproblemen en zit je dus “niet lekker in je vel”, dan kan dat gevolgen hebben in je werk- en privésituatie. Helaas is niet iedereen altijd gezegend met een gezonde huid en daarom is het voor mij een uitdaging daar wat aan te doen. Ik streef naar de beste behandeling, waarbij ik de cosmetiek niet uit het oog verlies. Een tevreden patiënt is dan ook mijn uitgangspunt. Ik hou me bezig met onderzoek en werk nauw samen met andere dermatologen en experts van andere specialismen (een belangrijk voordeel van een groot ziekenhuis als Rijnstate). Ik ben geregistreerd voor Mohs-chirurgie en heb veel expertise in huidkanker e.d., spataderen, laser- en fotodynamische therapie, geslachtsziekten, moedervlekken, wratten, psoriasis, genitale- en anale problemen, haren- en nagelaandoeningen, acne, allergologie & eczeem en overmatige transpiratie (o.a. Botox-behandeling).

Opleiding en werkervaring

Dr. J.V. Smit is als dermatoloog-fleboloog werkzaam binnen Rijnstate sinds 2006. Hij is sinds 2012 ook gespecialiseerd in Mohs-chirurgie voor huidkanker, welke specialiteit hij in het Erasmus MC in Rotterdam heeft volbracht. Zijn geneeskundestudie deed hij aan de Radboud Universiteit Nijmegen, waar hij in 1998 het artsexamen behaalde. Tijdens zijn studie werkte hij onder meer ook op de afdelingen Dermatologie van het Pretoria Academic Hospital (Pretoria, Zuid-Afrika), het CWZ (Nijmegen) en het Jeroen Bosch Ziekenhuis (Den Bosch).

In 2003 promoveerde Dr. J.V. Smit op huidkanker en voorstadia hiervan en op psoriasis middels het proefschrift “RXR- and RAR-selective retinoids in psoriasis and (pre)malignant skin disorders” op de afdeling Dermatologie van het Radboudumc, Nijmegen. In 2006 volbracht Dr. J.V. Smit daar ook zijn specialisatie tot dermatoog-venereoloog.

Speciale aandachtsgebieden

 • Dermatochirurgie en Mohs-chirurgie/huidkankerbehandeling
 • Flebologie/spataderbehandeling
 • Laser- en fotodynamische therapie

Nevenactiviteiten

 • Hoofdbestuurslid Landelijke Vereniging voor Assistent Geneeskundigen (LVAG) (1999-2002)
 • Hoofdredacteur tijdschrift Arts-Assistent (1999-2002)
 • Voorzitter Usergroup for Medical Mobile Computing (UM2C) (2000-2002)
 • Redacteur Nederlands Tijdschrift voor Dermatologie & Venereologie (2004-2016)
 • Bestuurslid Commissie Operatieve Dermatologie (COD) (2006-2007)
 • Lid ICT Commissie Rijnstate (2006-heden)
 • Lid Decubitus Commissie Ziekenhuis Zevenaar (2006-2008)
 • Reviewer diverse internationale dermatologische tijdschriften (2003-heden)

Lidmaatschappen

 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: