Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Mw. dr. E.G.J. Zandbergen

Neuroloog
Neurologie is een prachtig vak, dat ik met veel plezier beoefen. Enerzijds is het in essentie een heel logisch en systematisch vak, anderzijds is het een vak vol verrassingen. Door de uitgebreide functies van het zenuwstelsel in het lichaam, zijn de ziektebeelden en de klachten van patiënten zeer gevarieerd en vergen soms heel wat 'puzzelwerk'. Ook het feit dat het gaat om ziekten die een grote invloed hebben op de kwaliteit van leven en de verschillende manieren waarop patiënten daar mee omgaan maken het vak in mijn ogen zo boeiend.

Vroeger had de neurologie het imago van een vak van diagnoses zonder dat er veel te behandelen viel, maar dit is in de loop van de tijd fundamenteel veranderd. Niet alleen zijn er tal van behandelingsmogelijkheden om chronisch zieke patiënten langdurig beter te laten functioneren, maar met name in de vasculaire neurologie zijn de acute behandelingsmogelijkheden flink toegenomen. Een vak dat enorm in beweging is, en waar ik nog lang met plezier in hoop te werken.

Opleiding en werkervaring

Dr. E.G.J. (Eveline) Zandbergen is werkzaam in Rijnstate sinds 2002. Zij behaalde het artsexamen in 1993. In 1996 startte ze met de opleiding tot neuroloog in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam.

In 2006 is zij gepromoveerd op het proefschrift: "Prediction of outcome in anoxic-ischaemic coma".

Speciale aandachtsgebieden

  • Neuro-oncologie
  • Slaap

Nevenactiviteiten

  • Co-opleider co-assistenten
  • Lid commissie Orgaandonatie
  • Lid Commissie Acuut Centrum
  • Lid Nederlandse Vereniging voor Neurologie

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Neurologie

Overig

In deze video vertelt dr. Zandbergen meer over slaapstoornissen:

Neuroloog Dr. Zandbergen vertelt over slaapstoornissen

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: