1. J. Hofmeijer
Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Mevr. dr. J. Hofmeijer

Neuroloog

Persoonlijke noot

"Al voordat ik geneeskunde ging studeren was ik gefascineerd door de functie van de hersenen, het bewustzijn en de impact van specifieke hersenziekten op het leven van patiënten. Deze interesse wordt dagelijks bestendigd bij mijn werk als neuroloog. Het is steeds weer een uitdaging om door te luisteren naar het verhaal van de patiënt, observatie en neurologisch onderzoek tot de juiste diagnose te komen. Naast patiëntenzorg houd ik me graag bezig met wetenschappelijk onderzoek naar de gevolgen van zuurstoftekort op de functie van de hersenen. De combinatie van patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs maakt het werk bij Rijnstate voor mij enorm aantrekkelijk."

Opleiding en werkervaring

Dr. J. (Jeannette) Hofmeijer is sinds 2008 werkzaam als neuroloog in Rijnstate. Sinds 2011 is zij tevens universitair docent / onderzoeker aan de Universiteit Twente. Zij studeerde geneeskunde en filosofie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en behaalde het artsexamen in 1998. De opleiding tot neuroloog heeft zij gevolgd in het UMC Utrecht. Aansluitend is zij werkzaam geweest als fellow op de Intensive Care van het UMC Utrecht.

Dr. Hofmeijer promoveerde in 2007 op het proefschrift: “Surgical decompression for space-occupying hemispheric infarction”.

Speciale aandachtsgebieden

  • Neurovasculair
  • Neuro intensive care

Nevenactiviteiten

Hofmeijer werkt tevens als universitair docent / onderzoeker bij de Universiteit Twente. Hier geeft zij onderwijs in het curriculum Technische Geneeskunde en begeleidt meerdere promovendi. Zij doet onderzoek naar de gevolgen van zuurstoftekort op de functie van de hersenen.

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Neurologie
  • Nederlandse Neurovasculaire werkgroep
  • Nederlandse Vereniging voor Intensive Care