Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Drs. T.B.G. Olde Dubbelink

Neuroloog
Er zijn verschillende redenen voor mijn fascinatie voor de neurologie. De wisselende presentatie van hersenaandoeningen met soms bizarre uitingen is er één van. Dit maakt mijn werk uitdagend en heel afwisselend. Wat mij ook erg aanspreekt is dat er vaak een diagnose te stellen is op basis van het verhaal van de patiënt gecombineerd met het neurologisch onderzoek. Mocht er aanvullend onderzoek nodig zijn dan zijn er geavanceerde opties beschikbaar, zoals MRI-scans, hersenfilmpjes (EEG) of zenuwgeleidingsonderzoek (EMG). Het vak neurologie is dus heel divers. 

In de spreekkamer vind ik dat goede uitleg aan de patiënt en empathie voor de patiënt voorop moeten staan. Belangrijk is verder dat er in de afgelopen jaren grote stappen zijn gezet in de behandeling van verschillende neurologische aandoeningen waaronder beroertes (met name het herseninfarct) en multipele sclerose (MS). Deze ontwikkelingen zullen zich de komende jaren voortzetten en dit betekent meer behandelopties voor onze patiënten.

Opleiding en werkervaring

Drs. T.B.G. (Tom) Olde Dubbelink werkt sinds september 2022 in Rijnstate. Na het afronden van de bachelor Technische Geneeskunde (2007-2010) aan de Universiteit Twente behaalde hij het artsexamen in 2015 aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij volgde de opleiding neurologie in het CWZ in Nijmegen. Tijdens deze opleiding specialiseerde hij zich op het gebied van multipele sclerose (Amsterdam UMC, locatie VUmc) en neuromusculaire ziekten (Radboudumc). In het eerste deel van 2022 was hij werkzaam als neuroloog / fellow neuromusculaire ziekten in het Radboudumc.

Speciale aandachtsgebieden

  • Multiple sclerose
  • Klinische neurofysiologie
  • Neuromusculaire aandoeningen

Nevenactiviteiten

  • Wetenschappelijk onderzoek naar carpaletunnelsyndroom
  • Ontwikkeling landelijke richtlijn myositis

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN)
  • Nederlandse Vereniging voor Klinische Neurofysiologie (NVKNF)
  • American Academy of Neurology (AAN)
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: