Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Dhr. drs. J.P.F. Molenaar

Neuroloog
Als arts staat voor mij betrokken, zorgvuldige en op maat geleverde zorg centraal. Het mooie aan de neurologie vind ik dat door goed te luisteren en te kijken naar de patiënt vaak al snel duidelijk wordt wat er aan de hand is. Hierbij wordt nog steeds gebruik gemaakt wordt van oude vertrouwde onderzoeksmethoden zoals de reflexhamer, een lampje en stemvork. Het is een vak volop in ontwikkeling, waarbij we steeds beter weten hoe verschillende aandoeningen ontstaan en hoe we deze kunnen vaststellen en behandelen.

Binnen de neurologie is er een grote verscheidenheid aan ziektebeelden en kunnen twee mensen met dezelfde diagnose zich toch totaal anders presenteren. Van jong tot oud, van een eenmalig contact tot jarenlange begeleiding en van geavanceerde onderzoeken en behandelingen tot soms alleen uitleg en geruststelling. Door deze grote variatie is geen dag hetzelfde en is het een uitdagend vak waarbij ik blijf leren.

Opleidingen en werkervaring

Drs. J.P.F. (Joery) Molenaar werkt in Rijnstate sinds 2018. Hij behaalde het artsexamen in 2010 aan de Radboud Universiteit Nijmegen, waarna hij de opleiding tot neuroloog volgde in het Radboud universitair medisch centrum. In 2017 was hij werkzaam als neuroloog / klinisch neurofysioloog in het Canisius Wilhelmina ziekenhuis te Nijmegen.

Aandachtsgebieden

  • Klinische neurofysiologie
  • Neuromusculaire ziekten
  • Ziekte van Parkinson
  • Botuline-toxinebehandeling bij bewegingsstoornissen

Nevenactiviteiten

  • Wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten aan het Radboudumc

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN)
  • Nederlandse Vereniging voor Klinische Neurofysiologie (NVKNF)
  • Federatie Medisch Specialisten (FMS)

Overig

In deze video vertelt dr. Molenaar over klinische neurofysiologie:

Dr. Molenaar vertelt over klinische neurofysiologie

Aandoeningen, behandelingen & onderzoeken

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: