Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Dhr. dr. B.C. Stunnenberg

Neuroloog / klinisch neurofysioloog
Sinds 2020 werk ik in Rijnstate binnen de vakgroep Neurologie. Ik vind het een voorrecht om patiënten met neurologische aandoeningen te mogen begeleiden en behandelen; van jong tot oud, zowel in de acute fase op de Spoedeisende Hulp en de verpleegafdeling als op de polikliniek.

Ik streef daarbij naar een behandeling op maat, waarbij de patiënt meebeslist, en de impact van behandelingen in kwaliteit van leven worden meegewogen.

Naast het uitoefenen van mijn vak in de volle breedte en het met enthousiasme opleiden van arts-assistenten, zijn mijn expertises epilepsie (met o.a. een multidisciplinair spreekuur met de kinderneurologen), migraine, spier- en zenuwaandoeningen, klinische neurofysiologie (EEG, EMG, zenuw en spierechografie) en duizeligheid (met o.a. multidisciplinair spreekuur met de KNO-artsen).

De laatste jaren nemen de behandelingsopties voor patiënten met neurologische aandoeningen snel toe, wat zeer positief is en hoop biedt, maar ook voor uitdagingen zorgt: wie komt wanneer in aanmerking voor nieuwe, innovatieve en vaak dure geneesmiddelen? En wie niet? Hier raakt de klinische praktijk mijn wetenschappelijke interesse naar medicatiestudies op maat (n=1 trials), statistische voorspelmodellen van behandeleffecten en ethische aspecten van (te) dure geneesmiddelen.

Opleiding en werkervaring

Dhr. drs. B.C. Stunnenberg is sinds 2020 werkzaam als neuroloog / klinisch neurofysioloog binnen de vakgroep Neurologie in Rijnstate. Na zijn opleiding Medische Biologie (Radboud Universiteit) en zijn master Geneeskunde (UMC Utrecht) volgde hij de opleiding tot Neuroloog in het Radboudumc, Nijmegen.

Tijdens de laatste twee jaar van zijn opleiding specialiseerde hij zich verder in de begeleiding en behandeling van patiënten met epilepsie (door o.a. een verdiepingsstage in epilepsiecentrum Kempenhaeghe) en spierzenuwziekten (met o.a. scholing in Hôpital de la Salpêtrière in Parijs). Ook verdiepte hij zich in deze periode verder in de klinische neurofysiologie (EEG, EMG, zenuwechografie).

Zijn promotieonderzoek in het Radboudumc naar innovatieve behandeling van zeldzame spierziekten met gebruik van geïndividualiseerde medicatiestudies (N=1 trials), onder begeleiding van prof. Baziel van Engelen en prof. Gert Jan van de Wilt, rondde hij 2023 af.

Speciale aandachtsgebieden

  • Epilepsie
  • Neuromusculaire ziekten
  • Klinische neurofysiologie (EEG, EMG en spier/zenuwechografie)
  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid

Nevenactiviteiten

  • Medisch adviseur van patiëntenvereniging Spierziekten Nederland (nationaal) en van de Periodic Paralysis Association (internationaal).

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN)
  • Nederlandse Vereniging voor Klinische Neurofysiologie (NVKNF) 
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: