Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Mevr. drs. J. van Gaalen

Neuroloog
De neurologie is een divers en uitdagend specialisme waarbinnen ik met veel passie werk. Het is bij uitstek een klinisch vak waarbij je door goed naar het verhaal van de patiënt te luisteren en gericht neurologisch onderzoek te doen verder komt. Als dat nodig is bepaal je aanvullend onderzoek. Het is de combinatie van het persoonlijke contact met een patiënt, de weg naar het vaststellen van de juiste diagnose en de begeleiding die daar vervolgens uit voortvloeit wat de neurologie tot een mooi vak maakt om binnen te werken. Naast goede zorg voor de individuele patiënt hou ik me ook graag bezig met verbetering en optimalisatie van zorgprocessen.

Opleiding en werkervaring

Judith van Gaalen werkt sinds eind 2021 als neuroloog in Rijnstate. Ze heeft haar geneeskundestudie aan de Universiteit van Utrecht in 2009 afgerond. In het Radboudumc volgde zij haar opleiding tot neuroloog. Naast haar opleiding had zij een aantal bestuursfuncties en volgde zij de master Healthcare Policy and Innovation Management aan de Universiteit van Maastricht.

Van 2019 tot en met 2021 was zij werkzaam als fellow-neuroloog bewegingsstoornissen op de afdeling Neurologie van het Radboudumc vanuit het Edmond J. Safra Fellowship for Movement Disorders. Ze is momenteel in de afrondende fase van haar promotieonderzoek gericht op cerebellaire ataxie.

Speciale aandachtsgebieden

  • Ziekte van Parkinson
  • Bewegingsstoornissen
  • Management en organisatie van zorg

Nevenactiviteiten

Wetenschappelijk onderzoek naar cerebellaire ataxie in het Radboudumc

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN)
  • Movement Disorders Society (MDS)
  • Federatie Medisch Specialisten (FMS)
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: