Behandeling van kanker
Balie Oncologisch Centrum

Samenwerking

Rijnstate werkt op het gebied van oncologie samen met verschillende ziekenhuizen, universitaire centra en gespecialiseerde ziekenhuizen. Dat doen we op het gebied van zorg voor onze patiënten, maar ook bij onderzoek en wetenschap.

A.R.T.Z. Oncologisch centrum

Onder de naam A.R.T.Z. Oncologisch Centrum werkt Rijnstate intensief samen met het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. De drie ziekenhuizen delen kennis en ervaring met elkaar, met als resultaat: topzorg dicht bij huis voor oncologische patiënten in het midden en oosten van Gelderland.

Bekijk onderstaande video over de samenwerking.

De samenwerking is in 2012 gestart bij oncologische operaties die relatief weinig voorkomen, zoals bij de behandeling van maag-, long- en leverkanker. Deze operaties zijn in een of twee van de drie ziekenhuizen geconcentreerd. Doordat de oncologisch chirurg en zijn operatieteam de ingreep vaker uitvoeren, worden zij er vaardiger in met een positief effect op het resultaat van de behandeling. Het stellen van de diagnose, het bespreken van het behandelplan en de nazorg vinden plaats in het eigen ziekenhuis van de patiënt.

Per kankersoort werken de drie ziekenhuizen samen in gespecialiseerde teams. Door het delen van kennis en ervaring in deze teams versterken de ziekenhuizen elkaars expertise. De hoogste standaard van de drie ziekenhuizen is leidend voor elk ziekenhuis. Dat betekent kwaliteitswinst voor de patiënt in onze eigen regio.

Meer informatie in de folder of op www.artz.nl.

Onco Oost

Onco Oost is een regionaal netwerk waarin ARTZ (Rijnstate, Slingeland Ziekenhuis, Ziekenhuis Gelderse Vallei) nauw samenwerkt met Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, Radboudumc, Bernhoven, Maasziekenhuis Pantein, Jeroen Bosch Ziekenhuis en Radiotherapiegroep.

Het bundelen van de krachten van deze zorginstellingen biedt, naast nog betere patiëntenzorg, meer mogelijkheden voor samenwerking op het gebied van onderzoek en opleiding. We behandelen patiënten zoveel mogelijk in hun eigen ziekenhuis. Maar als het nodig is, kunnen patiënten voor een specifieke ingreep of behandeling naar een ander gespecialiseerd ziekenhuis in het netwerk worden verwezen, maar de overige zorg in het eigen ziekenhuis krijgen. Door deze regionale samenwerking krijgen de partners nog meer toegang tot elkaars expertise, kennis en ervaring. Zo zijn patiënten in Oost-Nederland verzekerd van de best mogelijke zorg zo dicht mogelijk bij huis en krijgen ze overal zorg van dezelfde kwaliteit.

Samenwerking met ziekenhuizen in Nijmegen

Op verschillende oncologische deelgebieden werkt Rijnstate nauw samen met het Radboudumc. Alle gynaecologische kankers worden behandeld in samenwerking met het Radboudumc. Bij hematologie is er samenwerking op het gebied van patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek. De Nijmeegse ziekenhuizen verwijzen, net zoals de ziekenhuizen in Ede, Doetinchem en Boxmeer, patiënten met maagkanker naar Rijnstate door. De operatieve behandeling voor slokdarmkanker en alvleesklierkanker vindt niet plaats in Rijnstate, deze patiënten sturen wij door naar het Radboudumc.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: