Behandeling van kanker
Balie Oncologisch Centrum

Rijnstate centrum voor oncologisch onderzoek

Als u de diagnose kanker hebt gekregen, dan weet u als geen ander hoe belangrijk het is om een behandeling te vinden die werkt. Om nieuwe behandelingen te ontwikkelen en bestaande behandelingen verder te verbeteren, doen we bij Rijnstate medisch-wetenschappelijk onderzoek. We doen mee aan verschillende Nederlandse en internationale onderzoeken en organiseren ze zelf. Voor alle onderzoeken zoeken we patiënten die willen deelnemen. Daarmee kunt u niet alleen uzelf helpen, maar ook mensen die in de toekomst kanker krijgen.

In deze video vertellen we u graag meer over ons werk bij het Rijnstate Centrum voor Oncologisch Onderzoek:

U beslist zelf of u meedoet aan onderzoek

Meedoen is vrijwillig. U beslist dus altijd zelf of u meedoet aan een onderzoek. Als u meedoet, kunt u altijd besluiten om toch te stoppen, ook tijdens het onderzoek. In de brochure van de Rijksoverheid leest u meer over meedoen aan medisch-wetenschappelijk onderzoek.
Goed om te weten: bij elk onderzoek staat uw veiligheid voorop. We voeren al onze onderzoeken uit volgens de geldende regelgeving en ethische richtlijnen.

Onderzoeken waarvoor we patiënten zoeken

Voor de volgende soorten kanker zoeken we patiënten die willen meedoen aan onderzoek:

Alvleesklierkanker 

Borstkanker

Recente onderzoeken in Nederland

Wilt u meer weten over recente onderzoeken in Nederland bij uw type kanker? Alle informatie vindt u op deze websites:

Meer weten?

Wilt u meer weten over deelnemen aan onze onderzoeken? Stel uw vragen gerust aan uw behandelend arts of casemanager. Of bel Rijnstate Centrum voor Oncologisch Onderzoek: 088 - 005 1243. Of mail naar RCOO@rijnstate.nl.

 

Alvleesklierkanker

Borstkanker

 • Descartes / BOOG 2022-02
  • Onderzoek naar het achterwege laten van radiotherapie bij patiënten met een pathologisch complete respons op neoadjuvante systemische therapie.
  • Meer informatie: https://www.kanker.nl/trials/1311
 • LORD / BOOG 2014-04
  • Onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met laag risico Ductaal Carcinoom In Suti (DCIS). De onderzoeksvraag is of de standaardbehandeling bij laag risico DCIS veilig weggelaten kan worden.
  • Meer informatie: https://www.kanker.nl/trials/767
 • QUILT Stepped Wedge
 • SEQUEL / BOOG 2021-01
 • TIBET / BOOG 2019-01
  • De onderzoekers bekijken of patiënten met ER-positieve, HER2-negatieve uitgezaaide borstkanker, die ongevoelig geworden zijn voor capecitabine, baat kunnen hebben bij het gebruik van TAS-102 (Lonsurf®).
  • Link: https://www.kanker.nl/trials/1119
 • Triple-B / BOOG 2013-01
  • Dit onderzoek bekijkt welke behandeling het meest effectief is bij patiënten met uitgezaaide triple negatieve borstkanker, en of dat is te voorspellen.
  • Link: https://www.kanker.nl/trials/440
Logo Rijnstate Vriendenfonds

Rijnstate Vriendenfonds

Om onderzoek mogelijk te maken kunnen we uw hulp goed gebruiken! Dit kan door een donatie of door sponsoring via het Rijnstate Vriendenfonds.

Lees verder op de website van het Rijnstate Vriendenfonds.

Europese samenwerking in OECI

Rijnstate is lid van de Organisation of European Cancer Institutes (OECI). OECI is een netwerk van meer dan zeventig Europese kankerinstellingen. Door kennisuitwisseling en samenwerking tussen de deelnemende kankerinstellingen wil OECI kankeronderzoek bevorderen en de kwaliteit van oncologische zorg in Europa verbeteren. In Nederland zijn naast Rijnstate ook het Antoni van Leeuwenhoek, Erasmus MC, IKNL, Maastricht MC, Radboudumc lid van OECI.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: