Behandeling van kanker
Balie Oncologisch Centrum

Rijnstate centrum voor oncologisch onderzoek

Om de behandeling van kanker continu te verbeteren, doet Rijnstate veel aan wetenschappelijk onderzoek. We voeren zelfstandig onderzoek uit, maar participeren ook in verschillende nationale en internationale studies. Hiervoor werken we samen met verschillende academische centra en het Antoni van Leeuwenhoek.
Het doel van ons onderzoek is betere en gerichtere behandeling van kanker en de kans op genezing bij kanker te vergroten. Denkt u daarbij aan onderzoek naar nieuwe medicijnen. Daarnaast doen we ook onderzoek naar kanker en bewegen en de gevolgen van de behandelingen voor de kwaliteit van leven van onze patiënten.
Onderzoek is uiteraard van belang voor de toekomst, maar zeker ook voor onze huidige patiënten. Door mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek heeft ook u toegang tot de nieuwste behandelingen en de nieuwste medicijnen.

CPCT: DNA-gericht kankeronderzoek

Rijnstate doet sinds begin 2016 mee met het DNA-gericht kankeronderzoek in het Centre for Personalized Cancer Treatment (CPCT). CPCT wil elke patiënt een gepersonaliseerde behandeling tegen kanker aanbieden, een behandeling die gebaseerd is op de genetische eigenschappen van de tumor van de patiënt. Dat betekent voor de toekomst dat elke patiënt met kanker een behandelplan op maat krijgt en niet meer wordt blootgesteld aan mogelijk onnodige bijwerkingen van een algemene behandeling.

Logo Rijnstate Vriendenfonds

Rijnstate Vriendenfonds

Om onderzoek mogelijk te maken kunnen we uw hulp goed gebruiken! Dit kan door een donatie of door sponsoring via het Rijnstate Vriendenfonds.

Lees verder op de website van het Rijnstate Vriendenfonds.

Europese samenwerking in OECI

Rijnstate is lid van de Organisation of European Cancer Institutes (OECI). OECI is een netwerk van meer dan zeventig Europese kankerinstellingen. Door kennisuitwisseling en samenwerking tussen de deelnemende kankerinstellingen wil OECI kankeronderzoek bevorderen en de kwaliteit van oncologische zorg in Europa verbeteren. In Nederland zijn naast Rijnstate ook het Antoni van Leeuwenhoek, Erasmus MC, IKNL, Maastricht MC, Radboudumc lid van OECI.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: