Ondersteunende zorg bij kanker

Voeding

Uw ziekte en de behandeling daarvan vragen veel van uw lichaam. Als u ziek bent heeft u voeding met voldoende energie en voedingsstoffen nodig. Zo houdt u uw conditie zo goed mogelijk en werkt u aan een stabiel lichaamsgewicht. Hierdoor kunt u de behandeling waarschijnlijk beter doorstaan en hiervan herstellen. Bovendien blijven uw weerstand en conditie zo beter. De diëtisten van Rijnstate bieden voedingszorg op maat tijdens alle fases van de behandeling. Het voedingsadvies wordt afgestemd op uw behoeften en wensen. We houden daarbij rekening met uw medische behandeling.

Voor wie is het?

Als u in Rijnstate behandeld wordt voor kanker, kunt u bij de diëtisten van Rijnstate terecht. U kunt bij ons terecht als u vragen heeft over voeding bij kanker en/of als u klachten heeft door de ziekte of de behandeling. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan misselijkheid, smaakverandering, verminderde eetlust of gewichtsverlies.

Nazorg of thuisbehandeling

Na uw behandeling is het mogelijk om een dietist (met aandachtsgebied oncologie) in de eigen woonplaats te zoeken. Dit is ook mogelijk als u uw behandeling vooral thuis krijgt.

Wat kost het?

Er zijn geen extra kosten verbonden aan de begeleiding door een diëtist in het ziekenhuis. Dit is inbegrepen in de totale kosten van uw behandeling.

Afspraak maken?

Bent u in het ziekenhuis onder behandeling, dan kan uw oncoloog u doorverwijzen naar de diëtist. Als u in het ziekenhuis bent opgenomen, bezoekt de diëtist u op de verpleegafdeling.  Ook kan de diëtist bij u komen als u op de dagbehandeling bent voor een chemokuur. Voor een afspraak op de polikliniek belt de secretaresse u op om de afspraak te maken.

Meer informatie

Hier vindt u filmpjes en/of websites.

Behandeling van kanker

Voor de behandeling van bijna alle vormen van kanker kunt u bij Rijnstate terecht. Goed georganiseerde patiëntenzorg en aantoonbaar hoge kwaliteit zijn belangrijke kenmerken van onze zorg voor mensen met kanker.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: