Aandoening, behandeling en onderzoek
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Darmkanker

Darmkanker komt in Nederland veel voor. In een vroeg stadium is darmkanker meestal goed te behandelen, maar in een vergevorderd stadium zijn de kansen op genezing kleiner. Darmkanker komt vooral voor bij mensen van zestig jaar en ouder, maar ook op jongere leeftijd kan dikkedarmkanker optreden. Bij mannen komt het iets vaker voor dan bij vrouwen.

Hoe herken ik darmkanker?

Klachten die kunnen optreden bij dikkedarmkanker zijn:

  • Bloed bij de ontlasting;
  • Veranderde stoelgang, verstopping of juist diarree of een verandering in frequentie;
  • Buikpijn, vaak met krampen;
  • Bloedarmoede;
  • (Onverklaarbaar) gewichtsverlies;
  • (Aanhoudende) vermoeidheid.

Behandelplan binnen een week bekend

De diagnose kanker brengt veel onzekerheid met zich mee. Daarom plannen we zo snel mogelijk alle onderzoeken in, zodat u snel duidelijkheid heeft en weet welke behandeling mogelijk is. Meestal zijn de uitslagen van de onderzoeken binnen 3 tot 7 dagen bekend. 

Bevolkingsonderzoek darmkanker (BVO)

Sinds januari 2014 is het RIVM gestart met het Bevolkingsonderzoek Darmkanker (BVO). Bent u 55 jaar of ouder, dan wordt u iedere twee jaar uitgenodigd voor deelname aan dit onderzoek. U herkent de uitnodiging aan de paarse envelop. Lees meer

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.
‘Geriater gaf uiteindelijk groen licht om te opereren’
Mevrouw Verheijden en haar man wandelen in het bos

Begin maart werd bij Jetty Verheijke (82) darmkanker geconstateerd. Ondanks haar hoge leeftijd durfden de chirurg en oncoloog het toch aan haar te opereren. Dat gebeurde echter pas nadat de geriater en de patiënt zelf groen licht hadden gegeven.

Lees verder of Bekijk alle patiëntervaringen

Behandeling van kanker

Voor de behandeling van bijna alle vormen van kanker kunt u bij Rijnstate terecht. Goed georganiseerde patiëntenzorg en aantoonbaar hoge kwaliteit zijn belangrijke kenmerken van onze zorg voor mensen met kanker.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: