Darmkanker
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Verhalen van onze patiënten

Een operatie is een behoorlijke aanslag op het lichaam. Maar hoe fitter de patiënt, hoe succesvoller de operatie kan zijn en hoe sneller het herstel. Daarom hebben we bij Rijnstate het programma ‘Prehabilitatie voor patiënten met darmkanker’. Marcel Dicks (61) deed hieraan mee. “Ik wilde voor mezelf zo sterk mogelijk die operatie in.”

Lees het verhaal van Marcel Dicks

Wat begint als een poliep kan uitgroeien tot darmkanker. Om die ziekte voor te zijn worden alle mannen en vrouwen tussen 55 en 75 jaar iedere twee jaar uitgenodigd voor het bevolkingsonderzoek darmkanker. Zo ook Gert Elferink (73). De uitslag was niet positief. Afgelopen februari werd bij hem 15 centimeter weefsel verwijderd bij de endeldarm. “Binnen een paar weken lag ik onder de operatierobot.”

Lees het verhaal van Gert Elferink

Mevrouw Verheijden en haar man wandelen in het bos

Begin maart werd bij Jetty Verheijke (82) darmkanker geconstateerd. Ondanks haar hoge leeftijd durfden de chirurg en oncoloog het toch aan haar te opereren. Dat gebeurde echter pas nadat de geriater en mevrouw Verheijke zelf groen licht hadden gegeven. “Mijn fitheid en positieve karakter gaven de doorslag.”

Lees het verhaal van Jetty Verheijke

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: