Welke behandelingen zijn er?
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Operatie bij darmkanker

Bij een dikkedarmoperatie verwijdert de chirurg de tumor met daarnaast aan beide kanten een deel van het gezonde darmweefsel, lymfeklieren en bloedvaten. Dit doen we om (eventuele) uitzaaiingen naar de lymfeklieren tegelijkertijd weg te nemen. De twee uiteinden van de darm worden weer aan elkaar gehecht. Wanneer dit niet mogelijk is, kan een stoma een oplossing zijn.

Laparoscopie en robot

De operatie vindt meestal via een kijkoperatie (laparoscopie) plaats. Bij een kijkoperatie brengt de chirurg via kleine gaatjes in uw buik een kijkbuis en operatie-instrumenten in uw buik. De buik wordt opgeblazen met gas, waardoor er ruimte en zicht ontstaat op de organen in de buik. De chirurg bedient deze operatie-instrumenten via een monitor.

Ook worden dikke darmoperaties met een robot uitgevoerd. Bij een robotische operatie worden dezelfde kleine gaatjes in de buik gemaakt als bij een kijkoperatie. De arts bedient de instrumenten via een  robot.

Leverchirurgie

Een andere behandelmogelijkheid, die steeds meer wordt toegepast bij een dikkedarmtumor met leveruitzaaiingen, is leverchirurgie. Deze operaties vinden plaats in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.

 

Behandeling van kanker

Voor de behandeling van bijna alle vormen van kanker kunt u bij Rijnstate terecht. Goed georganiseerde patiëntenzorg en aantoonbaar hoge kwaliteit zijn belangrijke kenmerken van onze zorg voor mensen met kanker.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: