Hoe onderzoeken we u?
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Aanvullende onderzoeken bij darmkanker

Nadat u de uitslag van de eerste onderzoeken heeft gekregen, kan het nodig zijn om nog ander onderzoek te doen. De GIO-verpleegkundige licht u hierover in.

PET-/CT-onderzoek

Een PET-/CT-onderzoek is een gecombineerd onderzoek. Een CT-scan geeft informatie over de plek waar kanker in het lichaam zit. Een PET-scan geeft informatie over de stofwisseling. Lees meer over PET-/CT-onderzoek  

Echo

Bij een echografie worden beelden gemaakt van weefsels en organen met behulp van ultra-geluidgolven. Die golven worden uitgezonden door een zogeheten transducer. Lees meer over echografie. 

MRI-scan

Met een MRI-scan kunnen we de binnenkant van uw lichaam bekijken en onderzoeken. MRI maakt gebruik van een zeer sterke magneet en radiogolven. Lees meer over MRI-scan

Punctie/bioptie

Bij een punctie wordt er met een naald in een afwijking geprikt, en wordt weefsel afgenomen. U krijgt van tevoren een verdoving van de huid. De patholoog beoordeelt het weefsel onder de microscoop.

Behandeling van kanker

Voor de behandeling van bijna alle vormen van kanker kunt u bij Rijnstate terecht. Goed georganiseerde patiëntenzorg en aantoonbaar hoge kwaliteit zijn belangrijke kenmerken van onze zorg voor mensen met kanker.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: