Darmkanker
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Welke behandelingen zijn er?

Er  zijn verschillende behandelingen voor dikkedarmkanker. Welke behandeling voor u het best geschikt is, hangt af van een aantal factoren, namelijk:

  • De grootte van de tumor;
  • Locatie van de tumor; in de dikke darm of de endeldarm (het rectum);
  • Of er uitzaaiingen zijn.

U krijgt hulp van een deskundig team

Aan de hand van de uitslagen van alle onderzoeken bespreken we tijdens het (GIO)-overleg welke behandeling op u van toepassing is. Dit zal de MDL-arts daarna met u bespreken. In het GIO-overleg zijn een MDL-arts, chirurgen, radioloog, patholoog, radiotherapeut, internist-oncolog en de GIO-verpleegkundige aanwezig.

De MDL-arts, chirurg en GIO-verpleegkundigen bespreken  de behandeling(en) uitvoerig met u. Afhankelijk van het stadium van de ziekte krijgt u een:

  • Curatieve behandeling: een curatieve behandeling is bedoeld om u te genezen van darmkanker. De behandeling bestaat dan uit een operatie, soms vooraf gegaan door chemotherapie en/of bestraling.
  • Palliatieve behandeling: een palliatieve behandeling heeft als doel de ziekte zoveel mogelijk af te remmen en de klachten te verminderen. De behandeling kan bestaan uit een operatie of chemotherapie.

In beide gevallen is het mogelijk dat een stoma wordt aangelegd.

Trainingsprogramma Prehabilitatie

Wanneer u een operatie krijgt, bieden wij u vanaf 1 september 2020 van tevoren een intensief trainingsprogramma Prehabilitatie aan. Zo gaat u zo fit mogelijk uw operatie in. 

 

Behandeling van kanker

Voor de behandeling van bijna alle vormen van kanker kunt u bij Rijnstate terecht. Goed georganiseerde patiëntenzorg en aantoonbaar hoge kwaliteit zijn belangrijke kenmerken van onze zorg voor mensen met kanker.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: