Darmkanker
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Ons team

GIO staat voor Gastro Intestinale Oncologie (kanker in het spijsverteringskanaal).

Bij de behandeling van een darmtumor krijgt u te maken verschillende specialisten, die het multidisciplinaire GIO-team vormen. Dit GIO-team bestaat uit maag-darm-lever (MDL) artsen, chirurgen, internist-oncologen, radiotherapeuten, geriater (arts ouderengeneeskundige), GIO-verpleegkundigen, fysiotherapeuten, diëtisten en zorgketencoördinatoren. Deze deskundigen werken nauw met elkaar samen. Tijdens het gehele traject van onderzoek, behandeling en nazorg heeft u regelmatig contact met de GIO-verpleegkundige.

Vast aanspreekpunt

Na de diagnose kanker komt er veel op u en de mensen in uw omgeving af. Het is dan prettig om een vast aanspreekpunt te hebben. Een persoon die u tijdens het hele traject begeleidt en die de geboden informatie inzichtelijk voor u maakt. Voor patiënten met dikke darmkanker is de GIO-verpleegkundige het vaste aanspreekpunt. De GIO-verpleegkundige geeft voorlichting over de vervolgonderzoeken en regelt deze. Na deze onderzoeken heeft u een afspraak bij de MDL-arts en chirurg om de uitslag van alle onderzoeken te bespreken. Als het nodig is, verwijst de GIO- verpleegkundige u door naar de oncoloog of radiotherapeut.

 

Behandeling van kanker

Voor de behandeling van bijna alle vormen van kanker kunt u bij Rijnstate terecht. Goed georganiseerde patiëntenzorg en aantoonbaar hoge kwaliteit zijn belangrijke kenmerken van onze zorg voor mensen met kanker.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: