1. J.M. Vrolijk
Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Dhr. J.M. Vrolijk

MDL-arts

Persoonlijke noot

"Sinds 1 november 2009 ben ik als MDL-arts werkzaam in Rijnstate Arnhem. Na opgeleid te zijn tot arts heb ik, voorafgaand aan de opleiding tot MDL-arts, enkele jaren klinisch en basaal wetenschappelijk onderzoek verricht naar therapieresistente hepatitis C infectie. Hierop ben ik in 2004 tijdens de vooropleiding Inwendige Geneeskunde gepromoveerd. De opleiding tot MDL-arts heb ik gevolgd in het Erasmus MC te Rotterdam en het Reinier de Graaf ziekenhuis te Delft. Naast leverziekten heb ik affiniteit met interventie-endoscopie en bestuurlijke werkzaamheden.

Ik ben er trots op om in Rijnstate Arnhem te mogen werken vanwege de uitstekende naam en reputatie. Niet onbelangrijk daarbij is de prettige, open en stimulerende innovatieve sfeer die op de afdeling heerst."

Opleiding en werkervaring

Dr. J.M. (Jan Maarten) Vrolijk studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en behaalde in 1999 zijn artsexamen. Na zijn opleiding tot internist in het Ikazia ziekenhuis te Rotterdam volgde hij de opleiding tot MDL-arts aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en de Reinier de Graaf Groep te Delft. In 2005 promoveerde dr. J.M. Vrolijk op onderzoek naar de behandeling van patienten met chronische hepatits C. In het Erasmus MC specialiseerde hij zich verder in leverziektes. Sinds 1 november 2009 is hij werkzaam als MDL-arts in Rijnstate.

Nevenactiviteiten

  • Bestuurslid Nederlandse Vereniging voor Hepatologie en Nederlandse Vereniging van Maag-, Darm- en Leverartsen
  • Lid van landelijke werkgroep "autoimmuun hepatitis", beroepsbelangencommissie "hepatologie", richtlijn commissie "leverontsteking" van de Nederlandse Vereniging van huisartsen

Lidmaatschappen

  • American Association for the Study of Liver Diseases
  • Nederlandse Vereniging van Maag-, Darm- en Leverartsen
  • Nederlandse Vereniging voor Gastroenterologie
  • Nederlandse Vereniging voor Hepatologie

Overig

Hobby's

Duursport: racefietsen, ATB, bergsport, hardlopen.