1. Maag-, Darm- en Leverziekten
Specialismen

Maag-, Darm- en Leverziekten

Bij de afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL) kunt u terecht voor de diagnose en behandeling van ziekten van de slokdarm, maag, darm, lever en alvleesklier.

Aandachtsgebieden

Speciale aandachtsgebieden zijn voor ons de inflammatoire darmziekten (ziekte van Crohn en Colitis), coeliakie, leverziekten, aandoeningen van de galwegen, alvleesklier ziekten, immunologie, kwaadaardige afwijkingen van het maag/darmkanaal, interventie endoscopie, gastro-intestinale motoriek (bekkenbodem) en bariatrische behandeling van overgewicht.

Faciliteiten

Om u optimale zorg te kunnen bieden, hebben wij de beschikking over:

  • een moderne polikliniek
  • een topklinisch endoscopiecentrum
  • een grote klinische afdeling

Samenwerking

Wij werken nauw samen met onze collega’s van de afdelingen Chirurgie, Radiologie, Radiotherapie, Pathologie, Immunologie, Interne geneeskunde en Kindergeneeskunde.

Opleidingen en onderzoek

Omdat wij streven naar een steeds verdere kwaliteitsverbetering van de MDL-zorg, vinden binnen onze afdeling voortdurend opleidingen en onderzoek plaats.

Alle facetten van zorg

De afdeling MDL biedt alle facetten van zorg voor patiënten met Maag-, Darm- en Leverziekten, zowel poliklinisch, via een dagbehandeling als via een opname.

Binnen het specialisme MDL bevinden zich de:

Interessante websites

Meer informatie

Hier vindt u folders, filmpjes en/of websites.

Behandeling van Crohn en colitis

Rijnstate heeft bijzondere expertise in de behandeling van de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Wij behandelen jaarlijks ruim 2.100 patiënten, ook van ver buiten Arnhem. In het Rijnstate Crohn en Colitis Centrum profiteert u van alle mogelijke diagnostische en therapeutische mogelijkheden.