Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Rijnstate Oncologisch Centrum ontvangt 75.000 euro van Stichting RoparunHet Oncologisch centrum van Rijnstate ontvangt een cheque ter waarde van € 75.000,00 van Stichting Roparun voor het beweegprogramma van ‘Perspectief en Levenskwaliteit’. Hiermee wil Rijnstate haar patiënten tijdens en na de medische behandeling voor kanker verder helpen met hun herstel en kwaliteit bieden in hun leven. De overhandiging van de cheque is op woensdag 8 mei om 19.00 uur in Rijnstate Arnhem.

Als je kanker hebt (gehad), komt er veel op je af. Niet alleen de medische behandeling is vaak heftig. Onder de noemer ‘Perspectief en Levenskwaliteit’ willen we onze patiënten een beweegprogramma bieden. Zo kunnen ze tijdens en na hun medische behandeling voor kanker werken aan hun herstel en een nieuw evenwicht in hun leven. Te vaak zien we dat patiënten die klaar zijn met de behandeling veel moeite hebben om hun leven en werk weer op te pakken. Ze ervaren klachten zoals vermoeidheid, slechte concentratie, angst en andere aspecten.

Stichting Roparun houdt onze patiënt in beweging

Stichting Roparun wil graag waarde toevoegen aan het leven van mensen met kanker. Met de inzet van Rijnstate Vriendenfonds en het bedrag van € 75.000,00 kunnen we oefenmateriaal aanschaffen, dat het mogelijk maakt om de patiënt in staat te stellen aan zijn herstel te werken. Tijdens opname, dagverpleging, poliklinisch of thuis. Zo kan een patiënt tijdens de opname in conditie blijven door gebruik te maken van virtual reality (VR) gestuurde bedfietsen. Of door het gebruik van speciale fitnessapparatuur.

Beweegprogramma ‘Perspectief en Levenskwaliteit’

Het streven is om de kwaliteit van leven van de kankerpatiënt te verbeteren en bij te dragen aan het actieve herstel om terugval te vermijden. Goede fysiotherapeutische begeleiding heeft een positief effect op de patiënt zelf en op de kwaliteit van zorg. Financieel en economisch gezien heeft dit grote voordelen, zoals het reduceren van zorg- en verzuimkosten. Veel kankerpatiënten komen nu slechts deels of helemaal niet meer aan het werk. Door de juiste hulp en begeleiding is de kans groter dat zij weer kunnen deelnemen aan het arbeidsproces. Dat is goed voor de patiënt en de maatschappij.

De juiste zorg op de juiste plek

Naast fysieke poliklinische begeleiding bestaat de wens om de kankerpatiënten te monitoren met e-health. Hiermee kan de activiteitenscore en vermoeidheid van de patiënt thuis worden bijgehouden. En worden spierversterkende oefeningen en conditietraining aangeboden. De patiënt blijft zo actief betrokken bij zijn eigen gezondheid en behandeling binnen de vertrouwde omgeving. Om E-health verder uit te rollen binnen Rijnstate, moet er extra geïnvesteerd worden in  de benodigde soft- en hardware.

Rijnstate expertisecentrum voor de behandeling van kanker

Bij Rijnstate is de patiënt in goede en ervaren handen. Wij behandelen vrijwel alle vormen van kanker. Goed georganiseerde patiëntenzorg en aantoonbaar hoge kwaliteit zijn belangrijke kenmerken van onze zorg voor mensen met kanker. Naast diagnostiek en behandelingen die in de meeste ziekenhuizen plaatsvinden, biedt Rijnstate ook een aantal topklinische behandelingen die slechts een paar ziekenhuizen in Nederland uitvoeren, zoals peniskanker, immunotherapie bij long- en nierkanker en brachytherapie bij blaaskanker.

Meer informatie over de behandeling van kanker bij Rijnstate

 

Behandeling van kanker

Voor de behandeling van bijna alle vormen van kanker kunt u bij Rijnstate terecht. Goed georganiseerde patiëntenzorg en aantoonbaar hoge kwaliteit zijn belangrijke kenmerken van onze zorg voor mensen met kanker.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: