Foto Frank Bosch

Frank Bosch benoemd tot hoogleraar Acute Interne Geneeskunde aan de Radboud UniversiteitOnze internist-intensivist Frank Bosch is met ingang van 1 april 2019 benoemd tot hoogleraar Acute Interne Geneeskunde aan de Radboud Universiteit RadboudumcRijnstate.

Frank Bosch is als hoogleraar gespecialiseerd in de opvang en behandeling van acuut zieke patiënten, in het bijzonder met behulp van echografie. Echografie kan bijdragen aan snellere en veiligere patiëntenzorg, maar wordt volgens Frank Bosch nog onvoldoende benut in spoedsituaties. Samen met anderen ontwikkelde hij cursussen echografie voor artsen in het begin van hun loopbaan en voor internisten en intensivisten.

Voorop in zorg voor jou

In samenwerking met Radboudumc zal hij de ‘acute interne geneeskunde in een (zorg)netwerk’ verder gaan ontwikkelen. Hij werkt voor de helft van zijn tijd in het Radboudumc en voor de ander helft in Rijnstate. Op beide locaties werkt hij vooral op de Acute Opname Afdeling en de Spoedeisende Hulp. Daarnaast geeft hij les en begeleidt hij wetenschappelijk onderzoek. Met deze onderzoeken kan Rijnstate de zorg voor patiënten prettiger, soepeler en effectiever maken.

Over Frank Bosch

Frank Bosch (Leiden, 1957) studeerde geneeskunde aan de Universiteit Utrecht en volgde de specialisatie interne geneeskunde in Rijnstate en Radboudumc. Hij promoveerde op onderzoek naar het verouderingsproces van rode bloedcellen. Frank Bosch is sinds 1989 in verschillende functies werkzaam in Rijnstate. Hij was er onder meer hoofd van de afdeling Intensive Care (1989-2000), specialistmanager Interne Geneeskunde, bestuursvoorzitter van de medische staf en medisch manager van het Leerhuis.

Binnen de beroepsgroep was Frank Bosch actief binnen en buiten Nederland. Hij was onder meer bestuurslid van de Samenwerkende Topklinische Opleidingsziekenhuizen, voorzitter van de Nederlandse Internisten Vereniging,  oprichter van de Federatie Medisch Specialisten en president van de European Federation of Internal Medicine. Momenteel is hij lid van de Raad van Toezicht van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente en van de Raad van Advies van de rechtbank Gelderland.

Hij won een aantal prijzen: de Nationale Patiënt Veiligheidsaward (SpoedInterventieTeam), de Anna Reynvaan prijs (kwetsbare ouderen op de IC) en de Harry Böstrom award (discussies rond einde leven en behandelbeperkingen).

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: