Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Kinderarts Anneke Landstra benoemd tot universitair hoofddocent Radboudumc Health AcademyKinderarts Anneke Landstra van Rijnstate is benoemd tot universitair hoofddocent/Associate Professor aan de Radboudumc Health Academy. Per 1 april 2019 geeft zij in deeltijd invulling aan het vijfjarenplan dat zij heeft opgesteld voor de ontwikkeling van de masterfase van de geneeskunde-opleiding in het zorgnetwerk. In het plan beschrijft ze hoe het onderwijs moet mee veranderen om artsen voor te bereiden op het verlenen van zorg in een regionaal netwerk. Als universitair hoofddocent begeleidt ze tevens wetenschappelijk onderzoek dat hieraan verbonden is.

Landstra is al jaren actief in het onderwijs van medisch specialisten in opleiding. Binnen Rijnstate, waar ze al twintig jaar als kinderarts werkt, vervult ze sinds 2010 ook de rol van decaan. In deze rol geeft ze leiding aan de medische vervolgopleidingen binnen Rijnstate. Als universitair hoofddocent zet ze zich in voor vernieuwing van het onderwijs aan geneeskundestudenten in de regio (OOR-ON). 

Anneke Landstra: “In het veranderende Nederlandse zorglandschap verandert de rol van medisch specialisten enorm. Zorg vindt zo veel mogelijk dichtbij de patiënt plaats waardoor zorginstellingen steeds intensiever samenwerken. De muren tussen de verschillende zorginstellingen zullen vervagen. In de opleiding tot basisarts en vervolgens tot medisch specialist zal hieraan veel aandacht moeten worden besteed: artsen moeten goed kunnen samenwerken in de zorgketen, in staat zijn efficiënt te werken en om kunnen gaan met de toenemende technologische mogelijkheden en innovatie in de zorg.  Ik vind het fantastisch om een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van het onderwijs. Dat geldt niet alleen voor de ontwikkeling van de studie geneeskunde, maar ook voor de ontwikkeling van het onderwijs binnen de ziekenhuizen. En doordat ik al ruim 20 jaar in een ziekenhuis werk, kan ik goed aangeven wat in de praktijk wel en niet werkt.’

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: