Hart

Vragen over de Absorb-stentNaar aanleiding van de uitzending van ARGOS afgelopen zaterdag ontvangen wij vragen over het gebruik van de stent Absorb. In dit bericht leest u meer hierover.

In 2012 kwam de biologisch afbreekbare stent, de Absorb, in Europa op de markt. Het hulpmiddel werd begin 2017 door de Amerikaanse fabrikant van de markt gehaald toen bleek dat er voor patiënten een verhoogde kans was op ontwikkeling van stenttrombose.

Ook in Rijnstate hebben we deze stent bij een beperkte groep patiënten geplaatst. Toen dit gezondheidsrisico begin 2017 bekend werd, hebben wij direct de patiënten benaderd bij wie deze stent was geplaatst én voor wie een gezondheidsrisico gold volgens de richtlijn van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie. In januari 2017 is deze stent voor het laatst in Rijnstate gebruikt.

Bij patiënten van Rijnstate is gelukkig geen stenttrombose voorgekomen. De kans dat zich nu nog stenttrombose ontwikkelt, zo lang na plaatsing, is heel erg klein.

Heeft u vragen over uw eigen situatie, neemt u dan contact op met de polikliniek Cardiologie via telefoonnummer 088 - 005 7789. Uw dossier wordt dan door een cardioloog bekeken en u ontvangt zo spoedig mogelijk antwoord op uw vraag.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: