Balie Oncologisch Centrum

Rijnstate krijgt roze lintje voor borstkankerzorgRijnstate heeft op 4 juli weer het ‘roze lintje’ gekregen voor borstkankerzorg. Dit keurmerk kent de Borstkankervereniging Nederland (BVN) elk jaar toe aan ziekenhuizen die voldoen aan een aantal criteria voor de zorg voor borstkankerpatiënten. Zo moeten een ziekenhuis minimaal 50 operaties bij nieuwe borstkankerpatiënten doen en moeten patiënten goed betrokken worden bij behandelmogelijkheden.

Het roze lintje is bedoeld als ondersteunende informatie voor (mogelijke) patiënten, hun naasten en hun huisartsen. Elk jaar worden de criteria verder aangescherpt om ziekenhuizen te stimuleren bij borstkanker patiëntgerichte zorg te leveren en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Het maakt onderdeel uit van de Monitor Borstkankerzorg: een online keuzehulp met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen en patiëntervaringen. Meer informatie hierover vindt u op de site van de Borstkankervereniging Nederland (BVN). Cijfers over de kwaliteit van de borstkankerbehandelingen vindt u op de pagina Kwaliteit van de borstkankerzorg bij Rijnstate.

A.R.T.Z. Oncologisch centrum

Op het gebied van oncologie werkt Rijnstate samen met Slingeland Ziekenhuis, Ziekenhuis Gelderse Vallei en de Radiotherapiegroep. Deze samenwerking heet: A.R.T.Z. Oncologisch centrum. Binnen A.R.T.Z. delen werkgroepen van specifieke kankersoorten kennis en expertise met elkaar. Hierdoor verbeteren deze Gelderse zorginstellingen hun oncologische zorg. De drie Gelderse ziekenhuizen ontvingen donderdag 4 juli alle drie de erkenning van BVN.

Behandeling van kanker

Voor de behandeling van bijna alle vormen van kanker kunt u bij Rijnstate terecht. Goed georganiseerde patiëntenzorg en aantoonbaar hoge kwaliteit zijn belangrijke kenmerken van onze zorg voor mensen met kanker.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: