Promotiefonds toegekend aan onderzoek naar endometrioseDit jaar is opnieuw een onderzoeksproject gehonoreerd in het promotiefonds van Rijnstate en het Radboudumc. Het onderzoeksproject, een samenwerking tussen het Radboudumc en Rijnstate, krijgt een bijdrage van 240.000 euro. Het gaat om een onderzoek van Annemiek Nap en Chris Verhaak over gedragstherapie bij patiënten met endometriose.

Het onderzoeksvoorstel van Annemiek Nap (gynaecoloog Rijnstate) en Chris Verhaak (Radboudumc), werd als beste beoordeeld uit de in totaal twaalf ingediende voorstellen. De bekendmaking ervan vond plaats tijdens het Regional Junior Researcher Event op 27 juni in het Radboudumc.

Waar gaat het onderzoek over?

Annemiek Nap en Chris Verhaak gaan de toegevoegde waarde onderzoeken van cognitieve gedragstherapie op de kwaliteit van leven van vrouwen die een operatie hebben ondergaan voor endometriose. Deze aandoening treft ongeveer tien procent van de vrouwen en gaat gepaard met ernstige pijn. Cognitieve gedragstherapie kan helpen om de pijnklachten te verlichten.

Titel project: 'Cognitive behavioral therapy to improve quality of life after surgical treatment of women with endometriosis'

Over het promotiefonds

Om de onderzoekssamenwerking tussen Rijnstate en het Radboudumc te stimuleren is in 2016 een promotiefonds gestart. Hieruit financieren de ziekenhuizen het doen van gezamenlijk onderzoek. Het idee hierachter is dat de inhoudelijke samenwerking tussen Rijnstate en het Radboudumc de kwaliteit van het wetenschappelijk onderzoek verhoogt.

Het onderzoek naar endometriose is het zesde onderzoek dat door het promotiefonds is gefinancierd. De lopende onderzoeksprojecten (met de daarbij aangestelde promovendi) op een rij:

 • Debby Vreeken: Influence of weight loss after bariatric surgery on brain structure
  and function; the BARICO study
 • Hanneke Keijzer: Cracking Coma: towards EEG and MRI based precision medicine after
  cardiac arrest.
 • Jantine Schotman: Precision dialysis guided by bio-electrical impedance analysis to
  improve quality of life and cardiovascular outcome in patients on hemodialysis.
 • Roeland Stolk: Noradrenaline as a cause of sepsis-induced immunoparalysis: Time for a
  new vasopressor?
 • Jenske Vermeulen: A novel prognostic test to predict Abdominal Aorta Aneurysm progression and
  cardiovascular events in aneurysm patients.


Zie ook: nieuwsbericht website Radboudumc

 

 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: