1. Ondersteunende en palliatieve zorg
De expertises van Rijnstate
Ondersteunende en palliatieve zorg
Als genezing van ziekte niet meer mogelijk is, kan palliatieve zorg van grote betekenis zijn. Het consultteam palliatieve zorg heeft aandacht voor de behandeling van pijn en lichamelijke klachten, maar ook voor vragen en zorgen op het psychosociale en spirituele vlak. Met onze zorg streven we naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven.
Verpleegkundige en patient

Ondersteunende en palliatieve zorg

Ondersteunende en palliatieve zorg

Als uw arts u heeft verteld dat u niet meer kunt genezen, kunt u een beroep doen op het consultteam van het Rijnstate Centrum voor Ondersteunende & Palliatieve Zorg (COPZ). U kunt bij het team terecht voor de behandeling van pijn en lichamelijke klachten, maar ook met zorgen en vragen op het psychologische en spirituele vlak. Samen met u en uw naasten kijken we verder dan alleen naar uw ziekte. Dit om u zo goed en breed mogelijk te kunnen ondersteunen.

Kwaliteit van leven

De spil van het consultteam zijn de verpleegkundig specialisten. Zij zijn voor u het vaste aanspreekpunt. Zij begeleiden u samen met de artsen uit het team op een warme, persoonlijke en professionele manier. Daarnaast bieden zij u de helpende hand bij het afstemmen van de zorg. Daarbij gelden de kwaliteit van leven en de wensen van u en uw naasten als uitgangspunten.

Een gespecialiseerd team helpt

Uit onze ervaring en uit internationaal en nationaal onderzoek blijkt dat patiënten en hun naasten die begeleid worden door een gespecialiseerd team voor ondersteunende en palliatieve zorg een hogere kwaliteit van leven ervaren en minder lichamelijke en psychische klachten hebben.

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.
‘Team palliatieve zorg brengt rust en acceptatie’
Carin Joosten in stoel - palliatieve zorg

Carin Joosten kan niet meer genezen van borstkanker en komt bij ons Centrum voor Ondersteunende en Palliatieve Zorg van terecht. "Dit team heeft een helikopterview over de behandeling: ze overleggen met de huisarts en de thuiszorg. Dat geeft ons rust en tijd om met elkaar te praten."

‘Team palliatieve zorg brengt rust en acceptatie’ ofBekijk alle patiëntervaringen

Nieuws over dit expertisegebied

Hieronder vindt u interessante nieuwsberichten.
Rijnstate start proef in de regio: vroeg in gesprek met COPD-patiënten over ‘toekomstige zorgplanning'

Patiënten met een levensbeperkende ziekte (zoals kanker, COPD, hartfalen of dementie) hebben vaak verwarrende emoties en zorgen over de toekomst. Voor hen en hun naasten is het belangrijk om al in een vroeg stadium wensen en verwachtingen voor de toekomst te bespreken. Rijnstate start daarom in september met een proef ‘toekomstige zorgplanning’ voor in eerste instantie patiënten met COPD. Dit doen we samen met een aantal andere zorginstanties in de regio Arnhem.

Lees meer
Josien Schoo met patiënt
Regio Arnhem start met proef palliatieve zorgcoach

Patiënten krijgen in hun laatste levensfase vaak te maken met veel verschillende zorgverleners. In deze intensieve periode is dat vaak niet wenselijk. Daarom start begin mei in de regio een proef ‘palliatieve zorgcoach’. Dat is een verpleegkundig specialist die de patiënt ondersteunt en adviseert, ongeacht bij welke zorgverlener deze onder behandeling is (thuis, het ziekenhuis, een verpleeghuis of een hospice). Rijnstate werkt in dit project samen met een groot aantal Gelderse zorginstellingen.

Lees meer
Patricia van Mierlo te zien in Topdokters

Op RTL4 wordt het nieuwe programma 'Topdokters' uitgezonden. Hierin staan acht topspecialisten centraal. Patricia van Mierlo, klinisch geriater en arts palliatieve zorg bij Rijnstate, is een van de specialisten die gevolgd wordt.

Lees meer

Heeft u vragen of wilt u een keer kennis komen maken? Neem vrijblijvend contact met ons op via 088 – 005 7935 of palliatievezorg@rijnstate.nl.