Zorg verbeteren door slimme techniekenHet is steeds drukker in de ziekenhuizen, er is niet genoeg personeel, én de kosten in de zorg stijgen. Zonder maatregelen wordt de zorg onbetaalbaar. Het moet daarom handiger, maar zónder dat de kwaliteit van de zorg achteruit gaat. Dat kan door nieuwe slimme technieken te gebruiken.

Carine Doggen doet onderzoek aan de Universiteit Twente en in Rijnstate naar nieuwe technieken. Zij ontwikkelde bijvoorbeeld een slimme pleister die de hartslag, ademhaling en activiteit van sommige patiënten volgt. Hierdoor kan een patiënt soms eerder naar huis.

Een ander onderzoek van Carine Doggen gaat bijvoorbeeld over zorg op afstand.
Zo vullen bepaalde patiënten zelf gegevens in op een app. Denk aan bloeddruk, gewicht en klachten die ze hebben. Hierdoor hoeven deze patiënten minder vaak terug voor controle naar het ziekenhuis.

Meer info over het onderzoek

Carine is klinisch epidemioloog en werkt bij het Wetenschapsbureau van Rijnstate aan verschillende wetenschappelijke studies. Begin maart sprak prof. dr. Carine Doggen, haar inaugurele rede uit in verband met haar benoeming tot hoogleraar aan de Universiteit Twente. Voor meer informatie over Carine en over de andere hoogleraren van Rijnstate, klik dan hier.

Prof. dr. Carine Doggen
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: