Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Rijnstate sluit ook zorgcontract met CZ en ENO, nog geen contract met VGZ en ASRRijnstate heeft na langdurige onderhandelingen met CZ en ENO overeenstemming bereikt over het zorgcontract voor 2023. ASR en VGZ zijn nu de enige zorgverzekeraars waar we nog geen contract mee hebben afgesloten.

Rijnstate is bijzonder teleurgesteld met het feit dat het met twee verzekeraars zolang duurt en er nog geen contract is afgesloten. ,,Een erg onwenselijke situatie,’’ vindt Wim van Harten, voorzitter Raad van Bestuur. "We moeten als ziekenhuis op tijd weten waar we aan toe zijn. Voor patiënten, inwoners van ons verzorgingsgebied en personeel een onzekere situatie. Er komt veel op ons af. Energiekosten stijgen, een nieuwe CAO, we kunnen nu geen extra financiële risico’s lopen en we zitten al een maand in het nieuwe jaar. Wij begrijpen niet waarom ASR en VGZ ons onvoldoende tegemoet willen komen in de enorm stijgende kosten.’’

Bekijk de stand van zaken van de contractering van zorgverzekeraars voor 2023

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: