Brug in het Atrium van Arnhem

Aantal afdelingen Rijnstate doet mee aan landelijke actiedag ziekenhuizenDe vakbonden hebben medewerkers van ziekenhuizen opgeroepen om op donderdag 16 maart actie te gaan voeren door zondagsdiensten te draaien. Ook een aantal afdelingen van Rijnstate doet mee aan deze actie. 

Tijdens een zondagsdienst worden alleen spoedgevallen behandeld. Patiënten die op donderdag 16 maart een afspraak hebben op een afdeling die meedoet aan de actie, worden hierover telefonisch geïnformeerd. Bent u 14 maart niet gebeld, dan kunt u ervan uitgaan dat uw afspraak gewoon doorgaat. 

Gevolgen voor uw afspraak op 16 maart

Als de actie gevolgen heeft voor uw afspraak op donderdag 16 maart, dan wordt u hierover vóór 14 maart a.s. gebeld en is uw afspraak verzet. Bent u niet gebeld over uw afspraak, dan kunt u ervan uitgaan dat uw afspraak wel doorgaat. Op de afdelingen die niet meedoen aan de actie, gaan de zorg en de geplande afspraken gewoon door. Spoedeisende zorg, oncologische zorg en geboortezorg gaan gewoon door. Ook bloedprikken kan wel op alle bloedafnamepunten. 

Goede en veilige patiëntenzorg gewaarborgd

De vakbonden en NVZ hebben nog geen overeenstemming bereikt over de voorwaarden voor een nieuwe Cao. De Raad van Bestuur van Rijnstate vindt goede afspraken over de arbeidsvoorwaarden belangrijk voor de medewerkers die zich dag en nacht inzetten voor uw zorg.
We kunnen helaas niet voorkomen dat de aangekondigde actie gevolgen heeft voor een deel van onze patiënten. Dat vinden wij erg vervelend. We doen er daarom zoveel mogelijk aan om de gevolgen voor de patiëntenzorg tot een minimum te beperken. Het uitgangspunt is dat tijdens de actie goede en veilige patiëntenzorg altijd gewaarborgd blijft. Belangrijk is dat patiënten in spoedgevallen wel bij Rijnstate terecht kunnen.

Wilt u meer weten? Bekijk onze vragen en antwoorden over de landelijke actiedag.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: