Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Rijnstate, gemeente Arnhem en Sportbedrijf Arnhem zetten zich samen in voor gezondere inwonersHet thema preventie staat in Nederland hoog op de agenda. En daar is alle reden voor want als je je gezonder en fitter voelt, ben je minder snel en vaak ziek. Gemeente Arnhem, Rijnstate en Sportbedrijf Arnhem zetten zich in om  patiënten en andere inwoners van de regio Arnhem te helpen om hun leefstijl te verbeteren. Samen hebben zij zich ingezet om een gezondheidsplein te realiseren in Rijnstate en dat werd vandaag op een feestelijke wijze geopend door burgemeester Marcouch, Wim van Harten namens Rijnstate en Geert Geurken namens Sportbedrijf Arnhem.

Het gezondheidsplein is een plek in Rijnstate waar patiënten en bezoekers laagdrempelig het gesprek aan gaan over hun gezondheid met artsen, verpleegkundigen en leefstijlcoaches van Sportbedrijf Arnhem. Ze bieden coaching aan patiënten op het gebied van ontspanning, beweging, voeding, slaap en aanvullende zorg. Het doel is om patiënten en bezoekers te helpen de eerste stappen te zetten naar een betere gezondheid, voornamelijk met aanbod in hun directe leefomgeving.

Opening van het gezondheidsplein door Geert Geurken (Sportbedrijf Arnhem), burgemeester Marcouch en Wim van Harten (Rijnstate)

Deze samenwerking past perfect binnen de uitwerking van het Integraal Zorgakkoord, waarin gezondheid centraal staat in plaats van ziekte. Binnen Arnhem hebben we met het lokaal preventieakkoord een mooie netwerkstructuur opgezet die heeft geleid tot het gezondheidsplein. Hier werken professionals uit verschillende domeinen samen en begeleiden ze inwoners naar passend zorgaanbod, ook op het gebied van mentale gezondheid, in hun eigen wijk.

Netwerk-ziekenhuis

"Rijnstate is een netwerkorganisatie en het gezondheidsplein past daar precies in. Wij staan als ziekenhuis middenin de samenleving. En vanuit die sociale structuur, waarin wij een rol spelen en een positie innemen, kan het gezondheidsplein veel voordeel opleveren voor alle mensen in Arnhem en omgeving. De samenwerking die we aangaan met gemeente op dit thema is echt uniek. We zijn allemaal verantwoordelijk voor onze gezondheid. Dat verlicht de druk op de ziekenhuiszorg maar mensen voelen zichzelf ook veel beter, veel fitter. Dat moeten we met ons allen nastreven voor iedereen", vindt Wim van Harten voorzitter Raad van Bestuur van Rijnstate. 

Leefstress

"Een goede gezondheid is de basis voor een gelukkig mensenleven. Het is belangrijk om daarbij de juiste keuze te maken. Kies voor een appel in plaats van een kroket. Of voor een uurtje sporten in plaats van een uur televisiekijken. Te veel mensen in onze stad hebben leefstress, waardoor de juiste keuzes maken soms moeilijk is. Hierdoor hebben mensen een manier van leven die schadelijk kan zijn voor hun gezondheid. En een slecht voorbeeld is voor onze kinderen. Ik hoop dat het gezondheidsplein en de begeleiders van ons sportbedrijf mensen helpen om betere en gezondere manieren van leven te vinden. Want gezondheid is onmisbaar voor een goed leven. En voorkomen is beter dan genezen. Ik roep alle Arnhemmers op om ook elkaar daarin het goede voorbeeld te geven", aldus burgemeester Marcouch van Arnhem.

De leefstijlcoaches van Sportbedrijf Arnhem en Ines von Rosenstiel, kinderarts en arts integrative medicine bij Rijnstate
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: