Iedereen aan het water met de 7dagenwaterdrink-challengeDrinkt u wel eens water als u dorst heeft? Of vindt u dat water voor de vissen is, of om in te zwemmen? Water drink je voor je gezondheid, het liefst 1,5 liter per dag. Het zorgt voor een fitter gevoel, een betere concentratie en het is gratis. In Arnhem gaat daarom op 23 januari de 7 dagen-waterchallenge van start! Doet u ook mee?

We drinken vaak (ge)zoete dranken wanneer we dorst hebben. Hiermee krijgen we onbewust veel calorieën binnen. Uit onderzoek blijkt dat jongeren gemiddeld zo'n 25 suikerklontjes per dag binnen krijgen via gezoete dranken. Terwijl 13 suikerklontjes maximaal per dag het advies is. Water is dus de betere keuze. Om het drinken van water te stimuleren is de 7dagenwater challenge bedacht. Met deze challenge ervaart u de positieve effecten van water drinken: het is namelijk gezond èn lekker! We dagen iedereen in Arnhem uit om van 23 tot en met 29 januari 2023 alleen water of thee zonder suiker te drinken. Lukt het u om dit 7 dagen vol te houden? Doe mee, alleen of met vrienden en familie. 

Samenwerking loont

Gemeente Arnhem, Rijnstate en Sportbedrijf Arnhem hebben in Rijnstate samen het Gezondheidsplein gerealiseerd. Dat is een plek waar patiënten en bezoekers in gesprek kunnen gaan over hun gezondheid met artsen, verpleegkundigen en leefstijlcoaches. Monica Perebolte is verpleegkundig consulent bij Rijnstate en helpt mensen die hun leefstijl willen verbeteren. “De 7-dagen waterchallenge past daar heel goed in, want water drinken is goed voor je hart, je huid, je hersenen, je stoelgang en je hele gezondheid. Maar het is vooral heel goed om een week frisdrank, alcohol en koffie te laten staan. De zuren uit frisdrank zijn bijvoorbeeld heel slecht voor je tanden, ook als je een light-variant kiest. Daarom doen we graag mee aan deze uitdaging en gaan we zoveel mogelijk mensen stimuleren om ook mee te doen.”

Doet u ook mee?

De start is op maandag 23 januari om 0.00 uur en eindigt op 29 januari om 23.59 uur. Het enige wat u hoeft te doen is u voor 16 januari aan te melden voor de 7 dagen waterchallenge op www.7dagenwater.nl. U ontvangt daarna uw eigen startpakket. Behalve dat u leuke prijzen kunt winnen, laat u zien dat uw gezondheid telt!

Van links naar rechts: Ines von Rosenstiel (kinderarts), Karin van den Berg (leefstijlcoach) en Monica Perebolte (verpleegkundig consulent Mammacare)
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: